HELSENORGE
Forskning, behandling og retningslinjer

Om konferansen Tourettes i et livsløpsperspektiv

Felleskonferansen går årlig av stabelen med tema innen autismespekterforstyrrelse, ADHD og Tourette syndrom. Arrangementet er et felles løft mellom de regionale kompetansetjenestene for autisme, ADHD, Tourette syndrom og narkolepsi, og NevSom. Årets tema var Tourettes i et livsløpsperspektiv, om forskning, behandling og retningslinjer.

Hege Ramsøy-Halle og Regionalt fagmiljø for autisme, ADHD, Tourettes syndrom og narkolepsi i Helse Midt var vertskap for konferansen.

 Egil Midtlyng, NevSom

Felleskonferansen ble denne gang arrangert av kompetansetjenesten i Helse Midt. Opprinnelig skulle konferansen gått av stabelen i høst, men var sterkt forsinket på grunn av korona. Og denne gangen heldigitalt og med Tourettes syndrom som tema.

Programmet:

Kristin Andersen Bakke, barnelege ved Nevsom, innledet om arbeidet med Kunnskapsbasert retningslinje Tourettes syndrom, som er like om hjørnet. Etterfulgt av Nanette Mol Debes som er nevropediater ved på Tourette Klinikken, Avdeling for Barn og Unge, Herlev Hospital i Danmark. Hun har også en phd om Tourettes syndrom, deltar i flere pågående forskningsprosjekter om TS og Tics, blant annet i regi av det europeiske forskningssamarbeidet ESSTS. I tillegg har hun en stilling som lektor ved Universitetet i København.

Adrian Lund - om å vokse opp

Konferansens ankermann var Adrian Lund. Kjent fra 71 grader Nord og med stor intensitet og nordnorsk dialekt. Temaet hans var personlige erfaring om hvordan det er å vokse opp med TS og ADHD, og hvordan han har løst veien fram til voksenlivet ved å utfordre egne komfortsoner. Han vet hva som skal til for å mestre ting i livet – til tross de utfordringene han fortsatt har i sin hverdag.

500 deltakere

Rundt 500 deltagere var påmeldt. Å få til et så stort landsdekkende digitalt arrangement er utfordrende. De tekniske vanskene som oppstod underveis ble løst, takket være en svært dyktig teknisk stab ved NTNU. 

Se konferansens nettside her

Til NevSom.no

Fant du det du lette etter?