HELSENORGE
Tre uker – tre aldersgrupper

Sommerkurs for unge med sjeldne diagnoser

Hver sommer arrangerer Frambu kurs for barn, ungdom og unge voksne med sjeldne diagnoser. Disse kalles Frambuleir. Frambu ligger litt sør for Oslo, og er en del av Nasjonal kompetansetjeneste for sjeldne diagnoser.

foto av ungdommer rundt et bord
Bli med på en et annerledes kurs hvor deltakerne får møte andre i liknende situasjon og utveksle erfaringer. Illutsrasjonsfoto: Shutterstock

Om Frambuleir:

Leir på Frambu er ikke et ferie- eller avlastningstilbud, men et annerledes kurs hvor deltakerne får møte andre som er i liknende situasjon og utveksle erfaringer og knytte sosiale nettverk. Det legges også til rette for at deltakerne skal få mulighet til å sprenge egne grenser og oppdage nye muligheter.

Sommeren 2023 arrangerer Frambu følgende leire: 

  • ​Frambuleir 1: 28.juni til 6. juli – for personer født mellom 2007 og 2011
  • Frambuleir 2: 12. juli til 20. juli – for personer født mellom 1993 og 2000
  • Frambuleir 3: 26. juli til 3. august – for personer født mellom 2001 og 2006
​Leirene drives av unge, engasjerte leirmedarbeidere med støtte fra fagpersoner fra Frambu og er svært populære både blant deltakere og hjelpere.

Søknadsfrist: 1. mars 2023.


Om Frambu:

Frambu samler og utvikler kunnskap om sjeldne og lite kjente diagnoser og sprer denne til personer med diagnose og deres pårørende og fagmiljøer. ​Les mer om Frambu her.Fant du det du lette etter?