European Narcolepsy Network:

Uttalelse om vaksinasjon mot COVID-19 22. januar 2021

NevSom har kontaktet sitt nettverk blant europeiske narkolepsispesialister (European Narcolepsy Network, EU-NN) med spørsmål om sikkerhet av Covid 19-vaksinene for pasienter med narkolepsi. Styret i EU-NN har diskutert saken og uttalt følgende om vaksinene fra selskapene BioNTech/Pfizer, Moderna og AstraZeneca/Oxford University.

foto av sprøytestikk
Informasjon gjelder voksne med narkolepsi. Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Denne informasjonen gjelder voksne med diagnosen narkolepsi og vil oppdateres med jevne mellomrom. Til dags dato (22. januar 2021) er det ingen bevis for at disse vaksinene øker risikoen for å utvikle narkolepsi, eller at narkolepsisymptomer kan forverres hos allerede diagnostiserte narkolepsipasienter.

Videre sier EU-NN at teoretiske betraktninger heller ikke tilsier at vaksinene vil bidra til utvikling av narkolepsi eller vil ha negative effekter på (eksisterende) narkolepsi-plager. Likevel skal det bemerkes at det til dags dato kun har vært få personer med narkolepsi som har blitt vaksinert med disse vaksinene, og at relevant informasjon kan endres over tid. Personer med narkolepsi bør ikke forvente høyere risiko for å utvikle bivirkninger av COVID-19-vaksinasjon enn personer uten narkolepsi.

Les uttalelsen på European Narcolepsy Networks nettside

Til NevSoms forside

Fant du det du lette etter?