Regional kompetansetjeneste for psykiatri, utviklingshemning/autisme

Regional kompetansetjeneste for psykiatri, utviklingshemning og autisme er etablert for å bygge opp og spre kunnskap og erfaring om utredning og behandling av mennesker med utviklingshemning/autisme og samtidig psykisk lidelse.

Kurs og undervisning

PUA FordypningskursPUA-seminaretHIOA-undervisning

Forskning og utvikling

ForskningPublikasjoner

Diagnostikk

Utviklingshemning og psykisk lidelse

Utviklingshemning og psykoseUtviklingshemning og angst- og belastningslidelseUtviklingshemning og stemningslidelse

Om oss

Hovedfokus for kompetansetjenesten skal være å formidle og bygge opp kompetanse, samt bidra til at det utarbeides handlingsplan for kompetansespredning og implementering av nasjonale retningslinjer og kunnskapsbasert praksis. 

Sentrale oppgaver for Regional kompetansetjeneste for psykiatri, utviklingshemning og autisme er:

  • Sørge for veiledning, kunnskaps- og kompetansespredning til helsetjenesten og der det er aktuelt også til kommunehelsetjenesten.
  • Bidra i relevant undervisning.
  • Bidra til forskning og etablering av forskernettverk.
  • Initiering og drift av fagnettverk.
  • Samarbeid med universitetene og høgskolene i regionen for å tilrettelegge for utdanningsløp innen kompetanseområdet ved behov.
  • Utarbeide behandlingsforløp som omfatter hele regionen og bidra med evidensbasert kunnskap inn i relevante behandlingslinjer rundt flerområde- og regionale funksjoner.
  • Bistå Helse Sør-Øst RHF med å utvikle styringsindikatorer, med hensyn til aktivitet, kvalitet og resultat/effekt av medisinsk behandling, rehabilitering og habilitering.

Kompetansetjenesten ledes av forsker PhD / cand.san. og psykiatrisk sykepleier Trine-Lise Bakken

Kart/kjøreanvisning til RKT PUA

Slik kjører du til Regional kompetansetjeneste psykiatri, utviklingshemning/autisme på Dikemark:

E18 fra Oslo og Drammen: Ta avkjøring 20 til Asker, følg skilting til Dikemark. Se kart under for kjøreanvisning til Verkensveien 19. (Trykk på bildet for å laste ned større versjon)

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.