Halstein Oskarsen
Avdelingssjef for Avdeling for rus- og avhengighet i Vestre Viken
— Jeg er ny i jobben som avdelingssjef og bruker lederkonferansen som anledning til å bli kjent med folk i feltet. Tidligere har jeg blant annet jobbet med psykisk helsevern og i BUF-etat, og tverrfaglig spesialisert rusbehandling byr på andre utfordringer. Er enhetlig ledelse noe vi kan bruke lederseminaret og andre møteplasser for ledere til å fokusere på? Hvordan kan man sørge for god, enhetlig ledelse når pasientenes tilbud skal settes sammen av bidrag fra flere faggrupper? Samtidig er det en kjensgjerning at tidligere to- og tredelt ledelse i sykehusavdelinger for mange år siden ble erstattet med enhetlig ledelse. Tverrfaglig ledelse er derfor ikke noe enestående som bare gjelder for TSB virksomheter.

Gunvor-Elen Kroken
Leder for Enhet for korttidsbehandling ved Sykehuset innlandet, avdeling Reinsvoll
— Jeg har vært leder i vel to år og en av de første utfordringene var å få ned behandlingstiden fra ett år til tre måneder. Det krever at vi deltar mye mer i videreføring og tilrettelegging der pasienten bor, og jobber mye i samhandling med andre.
Jeg har arbeidet innen psykisk helsevern tidligere, og dette er en god sjanse til å møte nye kolleger i TSB. Vi er del av et ungt fagfelt og det er flott om vi kan ende med å snakke samme stammespråk. Min drøm er at vi kommer dit at vi legger det samme i begrepet integrert behandling!

Christian Sohlberg
Fagdirektør i Spesialisthelsetjenesteavdelingen, Helse- og omsorgsdepartementet
—Dette prosjektet kan bli et boost for ledelse i TSB. Strukturen med en årlig møteplass og mentorordning mellom slagene er kjempegod. Det forplikter og sikrer en pågående prosess der vi jobber jevnt og trutt med lederutfordringer, ikke bare på ett løsrevet seminar. Lærdommer fra sånne events har tendens til å drukne i hverdagen og så blir det «business as usual» likevel.
Jeg tenker at et ledernettverk kan fylle oppgaver med å tolke vårt oppdrag, øke forutsigbarheten ved å spotte trender, definere kvalitet og forbedre kommunikasjonen med utenverden. På denne konferansen har vi gjort litt av alt dette. I tillegg bygger og styrker vi vårt selvbilde som del av merkevaren TSB.

Kari Bussesund
Leder for Seksjon ruspoliklinikker, Oslo universitetssykehus
– Lederkonferansen er et nyttig samlingssted for ledere med mange av de samme utfordringene. Mentorordningen med veiledning i løpet av året skaper en mulighet for å danne nettverk også utenom de årlige samlingene. Å kunne diskutere utfordringer og se på løsninger for å nå mål på tvers av helseforetak kan være en god lederstøtte.
Den første konferansen var en flott introduksjon til veien videre. Hyggelig å bli kjent med nye lederkollegaer og snakke med de du kjenner fra før, i en mer uformell setting. Håper videre konferanser tar tak i utfordringer i feltet. Som eksempel kan nevnes innsatsstyrt finansiering og pakkeforløp.

Jan Gunnar Skoftedalen
Leder for Fagrådet – Rusfeltets hovedorganisasjon
— Det er fint å ha et eget forum å drøfte felles spesifikke lederutfordringer som
ledere i TSB møter. Det er også bra at vi kan dyrke et fellesskap på tvers av
type tiltak. Folk gjør mye ulikt i TSB og vi kan lære av hverandre. Det er også
bra å ha et forum å diskutere faglige retningslinjer, pakkeforløp og andre
faglige styringssignaler. Det er viktig å få god, målgruppetilpasset informasjon
om dette. Målgruppen ledere har ikke all verdens tid og lederbrevene kan spisse
og tilgjengeliggjøre informasjon som de trenger i sin oppgaveutførelse.