Folkeopplysningskampanje om anabole steroider og behandling

Det er fremdeles et behov for å gjøre kjent at tidligere og nåværende brukere av anabole steroider har rett på behandling i TSB. En folkeopplysningskampanje med oppstart 9.april 2018, skal sette anabole steroider på dagsorden.

 

​Tidligere og nåværende brukere av anabole steroider har hatt behandlingsrett i TSB siden 2014, men mange vet ikke at det er TSB som har ansvar for å samordne hjelpen en bruker kan være i behov av. Kampanjens mål er å nå ut til flest mulig av både brukere, pårørende og andre som er interesserte i å få en økt kunnskap om anabole steroider, hvilke virkninger bruk kan gi, og at det finnes effektiv behandling.

Kampanjen har fått navnet Steroidelab fordi bruk av anabole steroider er som et eksperiment, du vet aldri hvordan akkurat din kropp og psyke reagerer. Det er ikke slik at alle får alvorlige bivirkninger etter å ha brukt anabole steroider, men mange får helseproblemer eller blir avhengige som følge av bruken. VI ønsker derfor å synliggjøre behandlingstilbudene i hele Norge, slik at de som har behov for helsehjelp vet hvor den finnes.

Er du helsepersonell og får en bruker inn i behandling, kan du ta kontakt med oss i Steroideprosjektet for veiledning om du ønsker dette.

Kampanjens nettside

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.