Folkeopplysningskampanje om anabole steroider og behandling

Det er fremdeles et behov for å gjøre kjent at tidligere og nåværende brukere av anabole steroider har rett på behandling i TSB. Folkeopplysningskampanjen Steroidelab hadde oppstart 9.april 2018, med mål om å sette anabole steroider og mulighetene for behandling på dagsorden. Kampanjen markedsføres i sosiale medier, og har bidratt til en stor økning i antall brukere som tar kontakt og ønsker behandling.

​Tidligere og nåværende brukere av anabole steroider har hatt behandlingsrett i TSB siden 2014, men mange vet ikke at det er TSB som har ansvar for å samordne hjelpen en bruker kan være i behov av. Målet til kampanjen Steroidelab er å nå ut til flest mulig av både brukere, pårørende og andre som er interesserte i å få en økt kunnskap om anabole steroider, hvilke virkninger bruk kan gi, og at det finnes effektiv behandling.

Kampanjen fikk navnet Steroidelab fordi bruk av anabole steroider er som et eksperiment, du vet aldri hvordan akkurat din kropp og psyke reagerer. Det er ikke slik at alle får alvorlige bivirkninger etter å ha brukt anabole steroider, men mange får helseproblemer eller blir avhengige som følge av bruken. Vi ønsker derfor å synliggjøre behandlingstilbudene i hele Norge, slik at de som har behov for helsehjelp vet hvor den finnes.

Er du helsepersonell og får en bruker inn i behandling, kan du ta kontakt med oss i Steroideprosjektet for veiledning om du ønsker dette. Du kan også kikke på disse sidene for å se utvalget av informasjonsmateriell vi sender ut gratis.

Kampanjens nettside

Hittil har kampanjen vært en stor suksess. De fire første kampanjevideoene fra del en av kampanjen er sett over 650 000 ganger på vår YouTube-kanal, og en av videoene ble nummer fem i YouTubes reklamekåring i andre kvartal i Norge. Du kan lese mer om dette her. Som følge av dette har mange flere tatt kontakt med vår informasjonstjeneste om behandlingstilbudet - og mange har ønsket behandling i etterkant av informasjonssamtalen. På grunn av disse resultatene utvidet vi kampanjen i en del som omhandlet forskerfakta, og videre til en del hvor tidligere brukere ble intervjuet av Helsesista. Alle disse videoene ligger inne på kampanjens nettside, vår you-tube kanal, og blir markedsført på sosiale medier. Vi håper kampanjen kan fortsette å bidra til at flere av de som trenger helsehjelp etter bruk av anabole steroider oppdager at behandling finnes, og får den hjelpen eller behandlingen de trenger.

Fant du det du lette etter?