Prinsipper for behandling av ruslidelser hos unge

National Institute on Drug Abuse (NIDA) har sammenfattet kunnskap om behandling av unge med ruslidelser i 13 prinsipper. Et hefte om prinsippene og bakgrunnen for dem, er oversatt til norsk og tilpasset norsk kontekst.  

​Hva er særegent ved behandling og oppfølging av rusproblemer hos unge? I de seneste årene har forskning utvidet forståelsen av behandlingsbehovene hos yngre. Sårbarheten for helseskader av rusbruk er bedre klarlagt og behandlingstilnærminger evaluert.

Det amerikanske National Institute on Drug Abuse (NIDA) – et føderalt institutt med ansvar for klinisk rusmiddelforskning – sammenfattet denne kunnskapen i 2014, i et hefte beregnet på helsepersonell, familier og andre som kan ha behov for kunnskap om virksomme tilnærminger i arbeidet med behandling av unge med ruslidelser.

Publikasjonen besvarer vanlige spørsmål om rus og virkninger og presenterer innhold i evidensbaserte tilnærminger til behandling og andre intervensjoner for yngre aldersgrupper. De 13 prinsippene for behandling bygger på tilgjengelig engelskspråklig kunnskap.

Nasjonal kompetansetjeneste TSB har oversatt og tilpasset innholdet for norske brukere slik at det skal gjenspeile mønsteret av rusmiddelbruk blant unge i Norge og det norske tiltaks- og rusbehandlingstilbudet. Utgivelsen er digitalisert med mange lenker til forskning og kilder til klinisk erfaring og brukerkunnskap.

 

Lenke til publikasjonen

 

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.