Kartlegging av pårørendes behov som omsorgsgivere - CSNAT

Et kunnskapsbasert verktøy som danner grunnlag for kartlegging av pårørendes behov som omsorgsgivere ved alvorlig sykdom.

​Hva er CSNAT?

The Carer Support Needs Assessment Tool (CSNAT©) er et skjema som danner grunnlag for kartlegging av pårørendes behov som omsorgsgivere ved alvorlig sykdom. Verktøyet er kunnskapsbasert og er utviklet i Storbritannia av University of Cambridge og University of Manchester.
Bruk av CSNAT er en prosess som gir den pårørende mulighet til å bli bevisstgjort, uttrykke og prioritere sine behov gjennom samtale med en helsearbeider. Samtalen leder til en plan over tiltak. Prosessen er beskrevet i Hvordan skal CSNAT brukes?.

CSNAT i Norge

KSLB har testet og oversatt skjemaet til norsk, og det anbefales brukt i klinisk praksis.

For å ta skjemaet i bruk send e-post til forskergruppen i Storbritannia. Registrering og bruk er kostnadsfritt. Det er mulig å skrive på norsk eller engelsk. Søkere vil motta registreringsskjema og informasjon om bruk av CSNAT.

Se CSNAT-skjema her

Det er knyttet copyright til skjemaet. For å se hvordan skjemaet er bygget opp kan du klikke på lenken under og bekrefte at du kjenner til vilkår for bruk. Samtykke av vilkår og visning av skjema.

Artikler om CSNAT

Development of a Carer Support Needs Assessment Tool (CSNAT) for end-of-life care practice at home: a qualitative studyThe Carer Support Needs Assessment Tool (CSNAT) for use in palliative and end-of-life care at home: a validation studyThe impact of the carer support needs assessment tool (CSNAT) in community palliative care using a stepped wedge cluster trial

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.