HELSENORGE

Kunstutstilling om smerte

Å leve med smerter er en opplevelse som en selv best vet hvordan føles og hvordan påvirker en. Det er ikke alltid like lett for andre mennesker rundt å forstå eller leve seg inn i hva en med langvarige smerter faktisk går igjennom.
Illustrasjonsbilde
Kunst kan være en måte å gi uttrykk for sine følelser på når ting er vanskelig. Gjennom kunsten kan folk få et innblikk i hva det vil si å ha langvarige smerter.

Å lage kunst mens man er syk, kan også være terapeutisk for den som lager kunsten. Tiden flyr forbi, og kanskje en klarer å glemme smerten i det man skaper noe gjennom tegning, maling, skulpturering, digital kunst og annen type form for kunstnerisk arbeid.

Vi ønsker å invitere pasienter fra smerteklinikken til å sende inn kunst til oss i løpet av desember/januar 2021.

Behandlere av smertepasienter, pårørende og andre kunstnere er også velkomne til å bidra. Det kan være kunst som både uttrykker noe positivt eller negativt, eller noe midt imellom. Du har makten til å vise det du ønsker å formidle.

Kunsten vil bli utstilt på klinikken på i løpet av januar/februar 2022.

Håper du vil være med på dette kunstprosjektet, vi gleder oss til et samarbeid mellom klinikk og personer som har blitt preget av smerte på et vis.
Er du interessert og nysgjerrig, så kan du gjerne kontakte oss for en samtale.

Kontaktperson: Shima
Avdeling for smertebehandling, Ullevål sykehus.
Email: sadatian.shima[a]gmail.com eller shiabd@ous-hf.no