HELSENORGE

Marianne Andreassen ny finansdirektør ved OUS

Tidligere direktør på Stortinget, i Lånekassen og i Direktoratet for økonomistyring: Nå blir Marianne Andreassen en del av toppledelsen ved Oslo universitetssykehus (OUS). 

Marianne Andreassen, ny finansdirektør ved Oslo universitetssykehus

Marianne Andreassen har takket ja til å bli finansdirektør ved OUS. Hun tiltrer i stillingen senest 1. april.

 

Med stort engasjement ser jeg frem til å bidra i de viktige og krevende utfordringene som Oslo universitetssykehus står i.  Som landets største sykehus og med sin betydning for samfunnet, går jeg til jobben med stor motivasjon og ydmykhet, sier Marianne Andreassen.

 

Hun var Stortingets direktør fra 2018-2022. Før det ledet Marianne Andreassen Statens lånekasse for utdanning (2012-2018) og Direktoratet for økonomistyring (2004-2012). 

 

Hun har ledet og vært medlem i flere statlige ekspertutredninger og har erfaring fra styreverv.

 

Marianne Andreassen har solid erfaring som toppleder og bred kompetanse fra ulike samfunnssektorer. Allsidigheten hennes vil være nyttig for OUS. Jeg er veldig glad for at hun har takket ja til stillingen, sier administrerende direktør Bjørn Atle Lein Bjørnbeth ved OUS. 

 

Fra 1991 til 1999 hadde Andreassen ulike politiske rådgiverstillinger. Fra 1993 til 1997 var hun statssekretær for Arbeiderpartiet, for to handelsministre og to finansministre.

 

Hun ble deretter seniorøkonom Gjensidige NOR, før hun i 2000 ble konserndirektør i Sparebank 1 Gruppen, en stilling hun hadde frem til 2004. Hun har også erfaring som fagøkonom i sin tidlige yrkeskarriere, i flere statlige virksomheter.

 

I 2004 ble hun den første direktøren i Direktoratet for økonomistyring.

 

Andreassen er utdannet samfunnsøkonom (cand.oecon.) fra Universitetet i Oslo. ​