HELSENORGE

Gaver til pasientvelferd

Gaver til dette hovedformålet deles ut til velferds- og trivselstiltak for pasientene for å lette oppholdet ved sykehuset.  Små og enkle ting kan bety mye og bidra positivt for mange. 

Premier til barn ved prøvetaking
Hvert år tas det tusenvis av blodprøver av barn. Gavemidler har støttet innkjøp av små premier til barn ved prøvetaking, som ballonger, klistremerker eller små leker med mer. Det er også til avledning å ha en lampe som viser farget lys eller figurer i taket som barnet kan se på når blodprøven tas.
Det kan være nifst å ta blodprøve Etter prøven er det premieSe så flink jeg har vært

Drikkeautomat og isbitmaskin
Gavemidler har bidratt til drikkeautomat med kaffe og andre drikker for pasienter og pårørende. Det er også gitt støtte innkjøp av isbitmaskin, slik at pasienter med dårlig ernæring på grunn av kreft, spiseforstyrrelser eller andre plager kan få isbiter i næringsdrikkene når de ønsker det, eller muligheten til å ha en isbit å suge på.

Bilder til pasientrom
Oslo universitetssykehus har artotekordning med utlån av bilder som pasientene kan henge opp på pasientrommet. Det er fint for pasienter å kunne velge bilde selv og se på noe de liker under behandlingsoppholdet. Artoteket er også en aktivitet for de pårørende som kan komme og velge bilder til pasientrommet. Gaver har bidratt til bildesamlingen i artotekene.
Bilde av Håkon Gullvåg

Utstyr til lekerom og hobbyrom
For å lette oppholdet på sykehuset for pasienter og pårørende er det etablert leke- og aktivitetsrom. Gaver har støttet disse tilbudene ved å bidra til innkjøp av leker, instrumenter, nettbrett med videre. Biljardbord og fotballspill er plassert fellesareal. Det er også investert i utstyr til aktivitetskjøkken for pasienter og pårørende.
 Illustrasjonsfoto - ungdom på sykehus

Lesegrupper og musikkvandring
Høytlesing og samtaler rundt god skjønnlitteratur åpner for samtaler om stort og smått. Gavemidler har støttet gjennomføring av lesegrupper for pasienter. Det er også støttet musikkvandring som er et miljøterapeutisk musikktilbud for barn der terapeuten sammen med to musikere går til rommene til pasienten og holder små konserter.

Adspredelse for unge pasienter med lange opphold
For unge pasienter med lange sykehusopphold vil både barnet og foreldre ha behov for adspredelse og for å normalisering av livet i en ellers belastende situasjon. Gavemidler har bidratt til dette ved å gi mulighet til å bruke tilbud utenfor sykehuset, som kino eller restaurantbesøk og lignende, eller mulighet til å bestille pizza på rommet om pasienten er for dårlig til å gå ut.

 

 

Fant du det du lette etter?