HELSENORGE

Hva vil du bli?

Har du karriereplanen klar, eller er du litt usikker på hva du skal bli når du blir stor? Dersom du er ute etter en spennende stilling med utfordrende arbeidsoppgaver, men også vil ha jobbsikkerhet og et yrke med mening, ja, da er et yrke innenfor spesialisthelsetjenesten riktig for deg!

 

 

Vet du ikke hva du skal bli? Det vet vi!

Her på Oslo universitetssykehus har vi mange ansatte i mange forskjellige yrker. Alle utdanninger innen helsefeltet vil som regel gi gode jobbutsikter i tillegg til mulighet for varierte arbeidsdager og en rekke videreutdanninger eller spesialiseringer.


Er du i tvil om hvilket yrke du skal velge, kan vi derfor gi deg en anbefaling. Sykepleier, bioingeniør eller medisinskteknisk ingeniør er noen av de spennende yrkesmulighetene du kan velge mellom i spesialisthelsetjenesten som alle vil gi deg en kompetanse som vil være etterspurt i årene som kommer. Spesialisthelsetjenesten står foran spennende teknologiske utviklinger og krevende problemstillinger – vil du bli med å løse disse? Ved Oslo universitetssykehus vil du dessuten få mange muligheter for å videreutvikle deg og ta videre spesialisering.


Populære utdanninger

Mange av utdanningene som leder til et yrke innenfor spesialisthelsetjenesten er veldig populære. I følge tall fra Samordna Opptak utgjorde faktisk våre yrker nesten halvparten av de ti mest populære studiene i 2020. Særlig sykepleierutdanningene er veldig populære, og mange har sykepleie som sitt førstevalg.


De 10 mest poplære studiene i 2020
1. Siviløkonomutdanningen, BergenNHH2 112
2. Rettsvitenskap, BergenUIB1 968
3. Rettsvitenskap, OsloUIO1 888
4. Sykepleie, OsloOSLOMET    1 365
5. Medisin, OsloUIO1 236
6. Sykepleier, TrondheimNTNU        1 140
7. Arkitekt, OsloAHO1 133
8. Psykologi, profesjonsstudium, Tromsø           UIT1 129
9. Sykepleie, BergenHVL1 121
10. Kriminologi, OsloUIO1 120


Er det lett å jobbe i spesialisthelsetjenesten?

Svaret er nei. Selv om vi trenger mange hender, stiller vi høye krav til kompetanse og personlig egnethet. Utdannelsene som kreves er ikke enkle og slettes ikke noe for de som er skoletrøtte. Å være omsorgsfull og glad i å hjelpe er en stor fordel i mange av våre yrker, men det er ikke nok. Hos oss er ingen arbeidsdag lik. Hver dag byr på nye, spennende utfordringer og full fart. Det betyr imidlertid også at du må takle hektiske perioder og kunne balansere personlig omtanke for pasienter og pårørende med teknisk kompetanse og høy grad av nøyaktighet. For oss finnes det ikke noe mer motiverende enn å jobbe med å gi alle pasienter den beste omsorgen vi kan, men lett er det ikke!

Fant du det du lette etter?