Spesialsykepleier

Pasientene ved Oslo universitetssykehus har ofte sammensatte og komplekse sykdomsbilder som krever spesialisert sykepleie. Dette genererer et spennende samarbeid på tvers av klinikker og avdelinger. Som spesialsykepleier hos oss blir du et viktig medlem av Norges største sykehus-team.

 

Hør hvorfor operasjonssykepleier Cathrine Nordahl Hanssen og anestesisykepleier Ingrid Von Zernichow valgte å bli spesialsykepleiere ved Oslo universitetssykehus i denne filmen!

 

"Trodde ikke jeg skulle bli sykepleier en gang!"

I januar 2017 ble Charlotte Jovum, som jobber ved operasjonsavdelingen i akuttklinikken, utlært operasjonssykepleier. For mange år siden, da hun jobbet på et sykehjem, hadde hun ikke planlagt å bli sykepleier i det hele tatt. Nå er hun glad for at hun tok videreutdanning som spesialsykepleier.
"Vi er i en unik situasjon. Vi er veldig attraktive som arbeidskraft fordi vi sitter på en unik kunnskap som mange vil ha."

Les hele intervjuet med Charlotte her

Operasjonssykepleier innen ortopedi - bare for de sterkeste og flinkeste?

Ortopedi er læren om bein og muskler. I følge operasjonssykepleierne ved operasjonsenheten på Ullevål, må man være blant de sterkeste og tøffeste i klassen for å tåle utfordringene på denne enheten! De fleste har hørt om operasjoner på brukne armer og bein, men her gjør man også vanskelige bekken- og leddrekonstruksjoner, proteseinnsettelser i flere ledd, avanserte ryggoperasjoner og store revisjoner av infeksjonstilstander. Avdelingen er også kjent for å ha leger som er pådrivere for artroskopisk kirurgi og dette stiller også spesielle krav til operasjonssykepleierne som må kunne håndtere utstyr som hører med ved denne typen inngrep.

Omtrent 60 % av operasjonene er på akutte tilstander, men også disse operasjonene må nøye planlegges. Operasjonssykepleierne finner frem det rette utstyret og legger til rette for at operasjonene skal gå etter planen.  En enkelt operasjon kan vare en hel arbeidsdag, og de som jobber innen ortopedien,  må være både sterke og utholdende. Til gjengjeld blir man en del av et fantastisk høykompetent team som tar vare på hverandre, respekterer hverandre og har det gøy på jobben. Hvis du er ute etter en jobb som gir deg nye, faglige utfordringer hver dag, samtidig som du får trygge rammer og ganske forutsigbar arbeidstid, kan ortopedi være noe for deg!

Vil du lese mer om utdanning til operasjonssykepleie? Trykk på lenkene herunder.

Operasjonssykepleie ved Høyskolen i Oslo og Akershus (hioa.no)

Operasjonssykepleie ved Lovisenberg Diakonale Høyskole (ldh.no)

Ortopedisk klinikk

 

Hvordan bli spesialsykepleier

For å bli spesialsykepleier må du først være autorisert sykepleier med bachelorgrad. Sykepleierutdanningen er treårig, og tilbys ved en rekke høgskoler. Her kan du lese mer om alle de spennende videreutdanningene som tilbys.  

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.