HELSENORGE

Studentene får gjennomført som planlagt

Til tross for pandemien, gjennomfører OUS praksisperiodene for studentene denne våren.

Illustrasjonsfoto
- Jeg fikk god opplæring i smittevern gjennom OUS sine digitale kurs før jeg kom hit i praksis, sier fysioterapistudent Kari Brøste Kjersem, OsloMet.

Foto av Kari
- Nå får jeg muligheten til å se hvordan en fysioterapeut kan arbeide på et sykehus, sier Kari Brøste Kjersem som skal bli fysioterapeut og går tredje året på OsloMet.

Kjersem skal være 8 uker på Barneavdelingen på Rikshospitalet. Her følger hun den daglige driften.

- Veilederen min er med i gymsalen og ser hvordan vi jobber. Jeg observerer og prøver meg i praksis. Oppfølging fra kontaktlærer på skolen gjennomføres digitalt. Jeg opplever at de strekker seg veldig langt for at vi studenter skal få en god opplevelse i praksis.

Praksisstudiene skal gjennomføres

I en tid hvor høgskoler og universiteter er stengt for studentene og all undervisning foregår digitalt er likevel studentene velkomne i OUS for å gjennomføre praksisstudier. For tiden har vi både sykepleier- fysioterapi-, ergoterapi- paramedic-, sosionom- jordmor-  og radiografstudenter her. Kari R. Hovde ved Utdanningsavdelingen takker avdelingene for innsatsen.

- Denne uken er medisinstudentene tilbake, og i uke seks kommer bioingeniørstudentene og snart ser vi spesialsykepleierstudentene også. Jeg vil rette en stor honnør til ansatte på seksjoner og enheter gjør en viktig jobb med studentene, så vi unngår forsinkede utdanningsløp. Vi trenger ferdigutdannet helsepersonell i den takten som er planlagt, og da er praksisstudiene viktig å få gjennomført. For mange ansatte er jo hverdagen annerledes og studentene må også tilpasse seg, både i forhold til smittevernregler og nye måter å «jobbe» på, sier Hovde.

Mistet én praksisperiode

Foto av Thea
- Denne praksisperioden er helt nødvendig før vi skal ut i turnus, sier Thea Tråle Trovi, OsloMet.

Tredjeårs fysioterapistudent fra OsloMet, Thea Våle Trovi jobber med hjerte- og lungesyke pasienter på Rikshospitalet.

- Dette er den andre ordentlige praksisperioden for vårt kull, da praksisperioden på andreåret ble kansellert på grunn av pandemien. Uten denne praksisen, ville det vært skummelt når vi skal ut i turnus. Jeg er veldig fornøyd og takknemlig for at sykehuset har lagt til rette for at dette blir gjennomført. Vi bruker munnbind og holder avstand, sier Trovi.

Trovi, som har vært i praksis i fem uker, sier det har gått overraskende bra og at praksisperioden blir gjennomført som planlagt, bortsett fra én ting:

- Vi som er i praksis har begrenset kontakt med hverandre, fordi vi ikke er i samme kohort. Vi studenter har behov for å møtes og hjelpe hverandre. Avdelingen forsøker å løse det ved å samle oss i større rom til lunsjen, avslutter Trovi.