HELSENORGE

Bli med inn i den nye Storbylegevakten

Med 3D-teknologi kunne ansatte ved legevakten se hvordan den nye arbeidsplassen vil bli når den nye Storbylegevakten står ferdig i 2023.

Skisse av StorbylegevaktenInnsiden av Storbylegevakten. Ventesone. Illustrasjon: Nordic - Office of Architecture.

Onsdag 28. oktober hadde legevakten sitt årlige seminar i Forskningsparken. En av postene på programmet var besøk av arkitekter fra Nordic - Office of Architecture, som presenterte Storbylegevakten som skal stå ferdig på Aker i 2023. 

I 3D på en storskjerm kunne alle «bevege» seg rundt på innsiden av det fremtidige bygget, som også vil inneholde skadelegevakt. Arkitektene tok seminardeltakerne med på en omvisning gjennom de ulike rommene og sonene, inkludert venterom, undersøkelsesrom, sykkelparkering og personalrom.

Arkitekter viser frem

Fremvisning av Storbylegevakten. Foto: OUS

- Sykt kult! Det blir veldig bra med mer plass, er Ingrid Oftebro sin første reaksjon etter presentasjonen av lokalene. Hun er tillitsvalgt for legene på arbeidsplassen. Arkitektene viste også frem detaljer som materialvalg og farger i de nye arealene, som er valgt spesielt for å skape beroligende og varme omgivelser for ansatte og pasienter:

- Jeg likte spesielt godt at det er lagt vekt på naturlige materialer. Selv om det kanskje blir mye stål, ser det ut som det blir en del varme farger, slik at det blir hyggeligere å være på jobb, sier Karianne Todal som er sykepleier. - Det er fint å se at man går litt bort fra de klassiske sykehusfargene, hvor det fort blir ganske hvitt og kaldt, legger Ingrid til.

 

Lege og sykepleiere 

F.v.: Ingrid Oftebro, Karianne Todal og Kine Bamrud. Foto: OUS.

Kine Bamrud, som er sykepleier ser også frem til luftigere og større lokaler på sin fremtidige arbeidsplass:

- Det er positivt med grøntområdene rundt og utenfor bygget, da blir det med en gang en følelse av mer luft og lys. Det blir et mye bedre inneklima enn vi har i dagens lokaler, sier hun.

Skisse 

 Utsiden med deler av grøntområdene. Illustrasjon/skisse: Nordic - Office of Architecture.

Seminaret ble gjennomført med strenge smittevernstiltak med bruk av både munnbind og 2 m avstand mellom bordene deltakerne satt ved. Ved eventuell bekreftet smitte i ettertid, vil øvrige deltakere ikke måtte i karantene.

Les flere saker om fremtidens pasientbehandling på Helse Sør-Øst RHF's nettside