HELSENORGE

Nye podcast-verter i «Snakk om Nye OUS»

Vilja Hoel fra Kreftklinikken og Camilla Lunde fra Klinikk psykisk helse og avhengighet (PHA) overtar programlederstolene i podcasten om de store bygge-og utviklingsprosjektene i Oslo universitetssykehus.

Bildet viser to kvinner som sitter med hver sin mikrofon, ved et bord.

(Fra venstre) Vilja Hoel og Camilla Lunde gleder seg til å lage podcast om bygge-og utviklingsprosjektene ved Oslo universitetssykehus. Foto: Nye OUS

De starter som podcast-verter 1. september. Til vanlig jobber Hoel som sykepleier på Radiumhospitalet, mens Lunde jobber som undervisningsleder og kommunikasjonsrådgiver i Seksjon Ruspoliklinikker/Avdeling rus-og avhengighet på Ullevål. Begge to har jobbet med informasjon og radio tidligere. Nå gleder de seg til å ta fatt på jobben med podcasten om de store bygge-og utviklingsprosjektene ved Oslo universitetssykehus.

Vil gi ansatte god informasjon

– Jeg elsker å drive med formidling. Dette er store prosjekter som jeg synes det er viktig at ansatte føler seg trygge på at de har god kunnskap om, at de får med seg hva som foregår. Podcast er enkelt tilgjengelig. Det er mange som hører på podcaster på veien til og fra jobb, så det håper jeg at folk vil gjøre med vår podcast også, sier Lunde.

Her kan du høre på podcasten


– Jeg synes podcast er en veldig artig måte å formidle informasjon på. Videreutviklingen av OUS virker veldig spennende, men det er ikke noe jeg kan så mye om ennå. Men det er jo helt klart noe flere burde vite mer om, sier Hoel.

Nysgjerrige på mye

Podcasten «Snakk om Nye OUS» ble startet opp våren 2020 og til nå har det blitt laget 14 episoder om ulike temaer innenfor de store bygge-og utviklingsprosjektene. Når Hoel og Lunde tar over, er målet å publisere en ny episode hver tredje uke. Programlederrollen skal de bytte på, men jobbe sammen om å finne frem til gode tema og personer til å intervjue. De ser for seg at informasjonen både skal gå i dybden og gi svar på betente spørsmål.


– Jeg jobber til vanlig som sykepleier på Radiumhospitalet, så derfor har jeg vært mest nysgjerrig på prosjektet der. Storbylegevakten synes jeg også er veldig interessant. Og så er det jo alle disse konfliktene da. Det blir spennende å ta tak i dette. Vi får passe på at vi stiller de riktige spørsmålene. Det blir artig og spennende, sier Hoel.


– Jeg synes det er viktig at vi tar tak i noe av den redselen flere ansatte har til nye bygg, at de får svar på spørsmål som er relvante for dem. Og så vil jeg være med på å avkrefte de mytene som spres rundt omkring. Det tenker jeg er utrolig viktig, sier Lunde.