HELSENORGE

Smittevern i nye sykehus: - vi må tenke på mer enn pandemi

Hva er et idealsykehus når det er snakk om å håndtere smitte og massetilstrømning? I episode 8 av podcasten Snakk om Nye OUS er smittevern og smittsomme sykdommer tema.

Det siste året har vi blitt uendelig mange erfaringer rikere innenfor smittevern, både på godt og vondt. Det er erfaringer som tas med videre inn i arbeidet mot nye sykehusbygg.

For selv når verden utenfor sykehusveggene går tilbake til en normal hverdag, vil smittevern fortsatt være et aktuelt tema i sykehusene og andre helseinstitusjoner. For eksempel har ESBL-smitte vært et økende problem de siste 15-20 årene. Er dette en utvikling som vil fortsette i kommende år og hvordan planlegger vi for dette og andre smittsomme sykdommer?

Gjester i denne episoden er Jørgen Vildershøj Bjørnholt, Overlege ved Avdeling for mikrobiologi, Ragnhild Raastad, Overlege ved Avdeling for smittevern og Kristian Tonby, Overlege ved Infeksjonsmedisinsk avdeling. Sammen med podcastens programleder Bergsvein Byrkjeland diskuterer de både de store og små spørsmål. Fra den samfunnsmessige rollen sykehusene har hatt under en truende pandemi og den vanskelige balansegangen mellom pasienter smittet av Covid-19 og alle andre pasienter som trenger behandling, til den personlige kontrollerte utålmodigheten vi alle har fått kjenne på i løpet av de siste ukene og månedene.

Du finner "Snakk om Nye OUS" på Spotify, Podbean eller der du vanligvis hører på podcasts.