HELSENORGE

Aktivitetsgaver til unge pasienter med epilepsi

Samarbeid mellom «Aktiv for epilepsi» og «Kollentrappa» ble til aktivitetsgaver til barn og unge pasienter ved Spesialsykehuset for epilepsi, SSE.

Kenneth Reiss og sønnen. Bilde fra blogginnlegg på epilepsi.no
- Å gi dette til barna og ungdommen betyr ekstremt mye for meg, sier Kenneth Reiss. Sønnen Theodor gleder seg også stort til å gi aktivitets utstyr til andre barn som har epilepsi, med tanke på han har det selv. Foto: Active with epilepsy

Avtale med "Kollentrappa" ble til gaver

Barn og unge pasienter SSE fikk overraskende besøk i slutten av november. Kenneth Reiss, grunnleggeren av «Aktiv for epilepsi», sønnen Teodor og Lasse Rypdal som leder «Kollentrappa» hadde med seg leker og utstyr som inspirerer til fysisk aktivitet: utstyr til bordtennis og innebandy, baller, fotballmål og trehjulssykler og mye mer. Gavene er kjøpt for en del av inntektene fra «Kollentrappa», etter en avtale mellom Kenneth Reiss og Lasse Rypdal.

Legger til rette for fysisk aktivitet 

​- Heldigvis har vi slitasje på alt vi har av leker og utstyr, og det er flott å få supplert det, sier enhetsleder Siri Myklebust ved Seksjon for barn og ungdom med epilepsi. - Det er viktig å legge til rette for fysisk aktivitet for barna på sykehuset. Dette er utstyr som fungerer og appellerer til barn og ungdom.

Frivillig arbeid kommer andre til gode

- Kenneth er inspirerende! Både fordi han er så engasjert og fordi han viser i praksis at det er viktig å leve så normalt som mulig, selv om du har en kronisk sykdom. Hans frivillige arbeid gir resultater som kommer andre til gode, avslutter Siri Myklebust, som takker på vegne av pasienter, foreldre og ansatte.

Les mer om Kenneths arbeid for fysisk aktivitet blant mennesker med epilepsi

Les om Kollentrappa 2017 på aktivforepilepsi.no