Callsenteret og testpoliklinikken trenger flere folk

Callsenteret og korona-testpoliklinikken for ansatte ble raskt etablert på OUS Ullevål da smitten var et faktum. Nå trenger vi flere ansatte til å bemanne disse enhetene.

Frank Pettersen er fagansvarlig ved testpoliklinikken
Fagansvarlig ved testpoliklinikken Frank Pettersen ønsker flere kolleger til callsenteret og testpoliklinikken.

Det er veldig mange ansatte som ringer til callsenteret for å bli testet for koronavirus. Har du ikke symptomer, skal du heller ikke testes. Det er kun de som trenger å testes som skal ringe. Og at de som skal testes må få avtale med testpoliklinikken før de kommer.

- På OUS har vi svært lav terskel for testing, men det er kun de med luftveissymptomer: tungpustet eller hoste, som skal testes, sier fagansvarlig ved testpoliklinikken Frank Pettersen.

Pettersen er infeksjonslege og mikrobiolog og leder til daglig Kompetansesenter for import- og tropesykdommer. Han legger til at det er klinisk helsepersonell som nå blir prioritert for testing.

Testedugnad i sykehuset

Ragnhild Lome og Siri Raet leder callsenteret som er fullt av ansatte som til daglig jobber andre steder i sykehuset. Lome jobber til daglig i Akuttmottaket på Ullevål hvor hun server Medisinsk klinikk. Nå er hun plassanvarlig for Call-senteret.

- Dette er en dugnad og jeg har jobbet så mye at jeg ikke husker sist jeg hadde fri, ler Lome.

- Men det er også flott å jobbe på denne måte, vi har masse godt humør og masse humor, det er viktig!

Anita Andersen er til daglig konsulent ved hjertemedisinsk avdeling, men nå jobber hun som sekretær og er navet i callsenteret.

- De som skal testes må ha time og det setter vi opp. Vi må passe på at de som har vært her får beskjed fra lege, og de som skal testes hjemme må få testbilen til seg. Det er tusen ting å huske på, sier Andersen.

Også Andersen synes det er flott å jobbe på callsenteret; det er energi og fart. Mange beskjeder å holde styr på, og viktig å ha god kontroll på alt som skjer.

Trenger kontinuitet i bemanningen

Matthias Baaske, fagdirektør i OUS, er en av de mange fra Direktørens stab som bistår slik at alt går som det skal.

- Hele organisasjonen skal ha honnør for at test-poliklinikken ble etablert i løpet av 25 timer i forrige uke. Dette er noe vi alle sammen kan være stolte av. Utfordringen nå er å få kontinuitet i bemanningen og det er særlig behov for ansatte som kan jobbe på callsenter og som helsesekretær for å booke timene for personer som skal testes. Vi ønsker oss helst personer som kan jobbe fast de neste to ukene både som helsesekretær og på call- senteret, sier Baaske.

Callsenteret og testpoliklinikken ligger i bygg 30, de gamle brakkene til Barneavdelingen der Sosialpediatri tidligere lå.

Kriterier for testing

OUS vil være liberale med å tilby testing av alle ansatte som tror de kan være smittet. Kriterier for testing er akutt luftveisinfeksjon med minst ett av følgende symptomer: hoste, kortpustethet, feber.

OUS har senket terskelen for testing av ansatte/studenter. Ansatte/studenter som har vært i utlandet siste 14 dager og som har feber, hoste eller tungpust skal testes og holde seg hjemme inntil svar på test. Dette gjelder også selv om de ikke har vært i område med vedvarende spredning. Dersom det blir kø for testing vil ansatte som har pasientkontakt prioriteres.

Hvis du får koronasymptomer

Hvis du får symptomer ring telefon 22 11 90 00 for å avtale tid for evt testing.  

 • Telefontider er kl. 09.00 – 17.00 alle dager.

Testing blir utført i test-poliklinikken på Ullevål i bygg 30.

Åpningstider på poliklinikken:

 • Hverdager: kl. 09.00 – 17.00
 • Lørdag og søndag: kl 11.00 – 15.00 lørdag og søndag

Ønsker du å jobbe på callsenteret?


Vi trenger sykepleiere og helsesekretærer til callsenteret.

 • Du må kunne jobbe hele vakter 09-17 mandag til søndag flere dager i strekk. Du velger selv hvilke dager du skal jobbe.
 • Du vil få ordinær overtidsbetaling, registreres i Gat som overtid. Leder merker det med prosjektnr slik at det ikke belastes av ordinær arbeidsplass 
 • Du vil få opplæring
 • På callsenteret vil du ikke ha fysisk pasientkontakt
 • Dere vil ikke ha fysisk pasientkontakt

Har du mulighet til å bidra i dette arbeidet, og avlaste alle våre avdelinger som får telefoner.  Send oversikt over hvilke hele dager du ønsker å jobbe til Matthias Baaske: mabaas@ous-hf.no
 
Du vil bli satt inn i en «ansattpool» – og få tildelt vakter når du kan.

Ønsker du å jobbe på testpoliklinikken for koronasmitte? 

Vi har stort behov for personer til å drive vår testpoliklinikk. Det er åpent 09-17 mandag til fredag og 11-15 lørdag og søndag. Vi ønsker derfor å bygge opp en ansattgruppe som kan bemanne korona-testpoliklinikken.

 • Du vil få ordinær overtidsbetaling, som registreres i Gat som overtid. Leder merker det med prosjektnr slik at det ikke belastes av ordinær arbeidsplass.
 • Du vil få opplæring
 • Ønskede kvalifikasjoner er:
  • Kontorpersonell, med erfaring med å arbeide med timebok
  • Sykepleiere til å utføre prøvetakingen (det vil bli gitt god opplæring)
  • Leger til å ringe ut prøvesvar og føre journal

Dere vil komme i pasientkontakt.

Det vil være en infeksjonsmedisiner og en hygienesykepleier fra smittevern tilgjengelig hele tiden.

Har du mulighet til å bidra i dette arbeidet, ta kontakt med Matthias Baaske: mabaas@ous-hf.no
 
Du vil bli satt inn i en «ansattpool» – og få tildelt vakter når du kan.