"Hjertebarna" - ny TV-serie på TV2 høsten 2018

TV-serien «Hjertebarna» starter på TV 2 søndag 26. august

I Norge i dag lever 9000 barn under 18 år med medfødt hjertefeil. TV-serien følger noen av disse hjertesyke barna og deres familier gjennom krevende operasjonsdager og i hverdagen hjemme.

Promobilde av "Hjertebarna"
TV-serien "Hjertebarna" følger barn med medfødte hjertefeil i hverdagen og på sykehuset

Medfødt hjertefeil er den vanligste medfødte sykdommen i Norge med mellom 500 og 600 barn årlig. Takket være medisinske fremskritt og god oppfølging overlever flere og flere barn, og det blir stadig flere voksne som lever med sin hjertefeil. Til tross for bedre behandling er det fortsatt barn som dør på grunn av hjertefeil. Oslo universitetssykehus, Rikshospitalet har landsfunksjon for all kirurgisk og kateterbasert behandling av denne pasientgruppen.

TV-serien «Hjertebarna»

«Hjertebarna» handler om barn med hjertefeil som blir behandlet på Rikshospitalet. Vi møter noen pasienter og deres familie både i hverdagen og på sykehuset. De forteller sine historier om hvordan det er å leve med kronisk sykdom. Alle i familien er berørt, ikke bare den som bærer på sin sykdom og foreldrene, men også søsken. Serien forteller noe om hvor omfattende behandlingsapparatet er, og må være.  

Foto av Gaute Døhlen

Avdelingsoverlege Gaute Døhlen

- Det har ikke vært laget noen tilsvarende dokumentarserie om denne store pasientgruppen tidligere i Norge. Vi ser behov for større forståelse for hva det vil si å ha, behandle og å leve med medfødt hjertefeil, sier avdelingsoverlege Gaute Døhlen ved Barnekardiologisk avdeling.

Første episode sendes søndag 26.august og siste episode 7. oktober. Totalt er det seks episoder som vises kl 21:45 på TV 2, bortsett fra siste episode som vises kl. 22:15.

Se promoteringsfilmen her:

 

 

I serien vil du møte følgende diagnoser:

AortainsuffsiensEbsteins anomali

Hypoplastisk venstre hjertesyndrom

Supravalvulær aortastenose

Truncus arteriosus communis

ARVC