HELSENORGE

Lavterskeltilbud med mulighet for svette

Anders Brørby er Aktivitetsleder for barna på OUS. Og på Fritidsrommet på Barne- og ungdomsklinikken kommer mange barn og unge få et avbrekk fra sykehushverdagen. Mens foreldrene sitter og ser på.

​- Dumt, tenkte Brørby (bildet nedenfor), her har vi et flott uteområde «Pusterommet» som "Aktiv mot kreft" har rustet opp og laget til natursti med poster. Hvorfor ikke lage et tilbud til foreldrene mens barna er her slik at de kan få beveget seg litt?

Dermed tok Brørby kontakt med Martin Wiig Larsen i Aktiv mot kreft som sa ja til å være instruktør. Og så var det i gang. Mandag 3. oktober skal Wiig Larsen ha den andre aktivitetstimen for foreldre/pårørende til barn og ungdom. Dette er et tilbud for alle som vil være med. Siden det er fritidsklubb fra kl 17-19 på disse dagene kan foreldre få anledning til å bli med på en uformell treningsøkt i «Pusterommet i skogen». De som ikke har barn eller ungdom innlagt på sykehuset er selvsagt også hjertelig velkommen til å delta.

- Dette er et lavterskeltilbud med mulighet for svette, sier Brørby. Etter hvert tenker vi at dette bilbudet blir uten instruktør, men at de kan bruke «instruksjonslappene» som motivasjon.

Kathrine Aabøe bruker ofte uteområdene på Pusterommet, og har med sønnen Timian. - Det stimulerer til motorisk utvikling for ham, sier hun med et stort smil. De har tatt runden i solskinn og vind, og er klare for å komme seg inn.

Det henger plakater på hver post med tips til hva de kan gjøre, men på treningskvelden er det egne forslag til trim: «Ta på 20 trær» f.eks.

Vi håper mange vil benytte seg av tilbudet, og mandag 3. oktober er det ny mulighet. Møt opp kl. 17.30 ved uterommet utenfor fritidsklubben på Barne- og ungdomsklinikken på Rikshospitalet. Timen varer til ca 18.30.

Les mer om Pusterommene til Aktiv mot kreft.