HELSENORGE

Mohn Frafjord blir viseadministrerende ved Oslo universitetssykehus

Anders Mohn Frafjord (50) er ansatt som ny viseadministrerende direktør og stabssjef ved OUS. Han forlater Diakonhjemmet sykehus etter ti år som toppsjef. 

Anders Mohn Frafjord (foto: Nicolas Tourrenc / Diakonhjemmet sykehus)

​​Oslo universitetssykehus (OUS) og direktør Bjørn Atle Lein Bjørnbeth søkte i desember etter ny viseadministrerende direktør. Nå er det klart at valget har falt på toppsjefen ved Diakonhjemmet sykehus, Anders Mohn Frafjord.

- Jeg er veldig glad for å få denne muligheten. OUS er landets største sykehus og av vesentlig betydning for Oslo, regionen og hele landet. Å få bidra i ledelsen i en av de viktigste samfunnsinstitusjonene i Norge er en stor motivasjon. Jeg har stor tro på det prosjektet som Bjørn Atle Lein Bjørnbeth har startet på og ser fram til å være en del av dette, sier Mohn Frafjord.

OUS-direktør Bjørn Atle Lein Bjørnbeth er meget godt fornøyd med ansettelsen:

- Anders er en verdibasert leder med lang erfaring som toppleder fra sykehus. Han er både en god strateg og flink med mennesker. Anders har et driv og en entusiasme der han evner få folk til å dra i samme retning mot felles mål, sier Bjørnbeth. 

Mohn Frafjord fratrer ved Diakonhjemmet sykehus 21. januar og begynner ved OUS 1. mars. ​​Nåværende viseadministrerende direktør Morten Reymert går av med pensjon til sommeren.

- Diakonhjemmet sykehus har utgjort en veldig stor del av livet mitt siden jeg begynte som økonomi- og finansdirektør i 2009. Jeg er veldig glad i alle som jobber der og har rett og slett sterke følelser for alt ved Diakonhjemmet. Derfor er det både vemodig og litt sårt å slutte. Samtidig, etter ti år som toppleder, følte jeg at tiden var inne for å prøve meg på en ny utfordring. Sykehuset har vært gjennom en begivenhetsrik utvikling i min tid der. Jeg forlater et sykehus med store kvaliteter, et fantastisk personale og alle forutsetninger for å bli en enda tydeligere bidragsyter til spesialisthelsetjenesten i Oslo og i landet, sier Mohn Frafjord.

​Styreleder Ingunn Moser ved Diakonhjemmet sykehus beklager at Mohn Frafjord slutter. - Anders er en dedikert og visjonær leder. Han har gjort en systematisk innsats for å utvikle sykehusets posisjon og betydning for Oslos innbyggere. Den nye stillingen er en anerkjennelse av det han har utrettet. Jeg vil også takke Anders for det store engasjementet hans for å utvikle Diakonhjemmets samfunnsrolle i samspillet mellom sykehuset og øvrige virksomheter i Diakonhjemmet, sier Ingunn Moser.​​