Øyeavdelingen ved OUS i drift igjen fra mandag 16.mars

Siden 29. februar har Øyeavdelingen ved OUS hatt svært redusert pasientaktivitet fordi seks ansatte var smittet med koronavirus. Etter grundig smittevernarbeid er vi glade for å kunne ha avdelingen i drift igjen fra mandag 16.mars. Enkelte enheter starter opp allerede på fredag.

Foto av administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth
Administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth

Alle pasienter som skulle ha vært på øyeavdelingen i de to ukene som har gått, har fått sitt behov for behandling vurdert av lege. Pasientene det har hastet for har fått behandlingstilbud andre steder.

- Vi er lei oss for det ekstra besværet dette har medført for pasientene. Vi er svært glade for innsatsen både fra private øyeleger i nærområdet, øyeavdelinger i Helse Sør-Øst og øyeavdelinger i Helse Vest og Helse Midt. Gjennom en felles dugnad har disse overtatt mye av behandlingen som ikke kunne utsettes, sier administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth.

Nå er bygningen Øyeavdelingen holder til i sanert og smittevasket. Ingen flere ansatte på Øyeavdelingen har testet positivt på Coronavirus eller blitt syke. De 130 ansatte ved avdelingen som har vært i karantene, men som altså ikke har blitt smittet, er nå på vei tilbake på jobb.

- Pasientene kan trygt møte til avtalte timer. Hvis det blir endringer i timeavtalene blir pasientene kontaktet av oss, sier Bjørnbeth.