HELSENORGE

Siv Jensen markerte starten på rivearbeider på Radiumhospitalet

- Nå er reisen mot et nytt Radiumhospital endelig i gang. Det fortjener pasienter og pårørende. Og det fortjener de ansatte,  sa finansminister Siv Jensen 23. mai da hun klippet snoren og satte i gang rivekulen.

Dermed er riving av flere gamle bygg på Radiumhospitalet i gang slik at det blir plass til det nye klinikkbygget og protonsenteret som begge skal stå klare i 2023. 

Bjørn Erikstein, administrerende direktør ved OUS sa at dette betyr mye for den framtidige kreftbehandlingen.

- Vi gleder oss over at byggearbeidene nå endelig er i gang. Om få år kan vi tilby pasienter, ansatte og besøkende på Radiumhospitalet nye flotte lokaler for kreftbehandling og forskning, sa Erikstein.

Det norske Radiumhospital ble åpnet den 21. mai 1932, for 87 år siden.

- Nå skal vi bygge for de neste 87 årene. Sykehusbygg er store investeringer, og de skal stå lenge, sa administrerende direktør Cathrine M. Lofthus ved markeringen.

Det nye klinikkbygget skal delvis erstatte dagens bygg. Protonsenteret skal gi protonterapi (stråling) til pasienter som i dag må reise til utlandet for å få denne behandlingen.

Når samtlige byggeprosjekter er ferdige rundt 2029, vil kreftpasienter få sin behandling på Radiumhospitalet, regionsykehuset og det nye sykehuset på Aker.

Les mer om protonsenteret og klinikkbygget på Helse Sør øst sin side