Prisen ble tildelt på følgende grunnlag:
«Gruppen har bygget opp et utdanningstilbud som er nyskapende og tverrfaglig. Det sikrer kompetanseutvikling med kunnskapsvekst, ferdigheter og profesjonelle handlinger med gode læringsprosesser i teori og praksis. Ved å ta i bruk observasjonspraksis og refleksjonsarbeidet er dette prosjektet godt forankret i den kliniske hverdagen.»
Et tverrprofesjonelt team med pedagoger og klinikere står bak utviklingen og driften av videreutdanningen i smerte: Tone Marte Ljoså (smertesykepleier, PhD), Lars-Petter Granan (lege, PhD), Unni Halvorsen (smertesykepleier), Sara Magelsen Vambheim (postdoc, førsteamanuensis) og Silje Endresen Reme (psykologspesialist, professor).
Ansvarlige for videreutdanningen i smertebehandling: Lars-Petter Granan, Tone Marte Ljoså, Silje Endresen Reme (Foto: UiO), Unni Halvorsen og Sara Magelssen Vambheim.
Utdanningen startet med første kull i 2015, og har utdannet over 170 helsearbeidere med ulik profesjonsbakgrunn som fysioterapeuter, sykepleiere, leger og psykologer. Etter fullført utdanning går studentene tilbake til sitt kliniske arbeid i primær- eller spesialisthelsetjenesten med en solid kompetanse innen smertebehandling.
Prisen gir oss enda mer motivasjon til å forbedre og videreutvikle videreutdanning i smerte i tråd med klinikernes kompetansebehov og til pasientenes beste. Vi håper prisen kan bidra til at flere klinikere blir oppmerksomme på denne videreutdanningsmuligheten, samt at den synliggjør hvor sentral kompetanse i smertebehandling er for en god og helhetlig helsetjeneste.