Seksjon for utprøvende diagnostikk og forskningsstøtte utfører vev- og cellerelaterte analyser for kliniske studier og forskningsprosjekter for en rekke ulike oppdragsgivere. I tillegg er seksjonen sentral ved implementering av ny molekylær diagnostikk innen kreft, og koordinerer den nasjonale infrastrukturen for presisjonsdiagnostikk- kreft (InPreD).
Foto: OUS
Flere og flere av oss utredes i dag for kreft. I høst starter avdeling for patologi ved Klinikk for laboratoriemedisin med analysering av prøvene fra det nasjonale Livmorhalsprogrammet.
Klinikk for laboratoriemedisin tilbyr nå en felles analyseliste.
– God økonomistyring er ingen begrensning, det er en mulighet, sier Kristina Nordskog, økonomileder i Klinikk for laboratoriemedisin.
Under pandemien har det vært mye fokus på analysering av koronaprøver og korte svartider. Mange dyktige ressurser har bidratt og jobbet for å tilrettelegge for automatisering og digitalisering av driften når vi trengte det som mest.
Bioingeniøren melder at risikoen for angrep mot IKT-systemer i helsesektoren øker. Laboratoriene og andre kritiske funksjoner er sårbare. Sykehusene er ikke forberedt.
Klinikk for laboratoriemedisin (KLM) sin ambisjon for 2022-2030 er å finne best mulige løsninger for å imøtekomme dagens og fremtidige behov for laboratorie-medisinske tjenester.
Fredag 25. mars ble de nyeste skissene og de siste måneders prosjektutvikling for Nye Aker og Nye Rikshospitalet presentert.
19. april inviterte Klinikk for laboratoriemedisin til omvisning i Nye OUS sine testarealer på Ullevål sykehus.
Oslo universitetssykehus (OUS) får nye forsknings- og laboratorielokaler i Livsvitenskapsbygget, som Statsbygg oppfører for Universitetet i Oslo (UiO). Det ble klart etter styrevedtak hos Helse Sør-Øst (HSØ) i går.
21. mars avholdt Klinikk for laboratoriemedisin ved Oslo universitetssykehus (OUS) fagkveld for fastleger, gynekologer og jordmødre om de nye retningslinjene som har kommet for cytologi og HPV.
Avdeling for patologi har for tiden lange svartider og forsinkelser på prøvesvar fra sine laboratorier.
I 2023 innføres det nye nasjonale retningslinjer for HPV primærscreening. Målet er å tilby kvinner i aldersgruppen 25-33 år HPV-screening på lik linje med aldersgruppen 34-69 år.
Ny studie viser at en spesiell type immunceller kalt «makrofager» i tarmen hos mennesker er avgjørende for om vi holder oss friske.
Er du mellom 25-69 år anbefales du å ta livmorhalsprøve regelmessig. Du får påminnelse fra Kreftregisteret på Digipost når det er tid for å ta ny prøve.
Ny kunnskap om Tmr-cellers levetid har bidratt til bedre forståelse av immunologisk hukommelse i tarmen og er avgjørende for å kunne utvikle nye immunterapeutiske strategier og nye vaksiner.
Gjennomførte arrangementer i 2022 • Kurs om «Utvidede molekylære analyser ved avansert kreft»