Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.
Sykepleier med jente

Vil du jobbe hos oss i barne- og ungdomsklinikken?

"Sammen utvikler vi morgendagens spesialisthelsetjeneste til det beste for barn og ungdom".

Barne- og ungdomsklinikken ved Oslo Universitetssykehus har p.t. drift på Ullevål og Rikshospitalet, vi utreder og behandler barn og ungdom i alderen 0-18 år. Klinikken består av 13 avdelinger, og har i dag ca 1100 årsverk.

For å kunne møte dagens og fremtidens utfordringer, trenger vi dyktige og engasjerte medarbeidere. Hos oss finner du noen av landets ledende eksperter innen sine fagfelt, og her blir du en del av Norges største helsefaglige arbeidsplass. Et inkluderende arbeidsmiljø preget av åpenhet og respekt er svært viktig for oss. Uansett hva du jobber med vil du få muligheten til å utvikle deg og benytte din kompetanse på et sted hvor det virkelig teller.

Behandling av syke barn krever stor grad av tverrfaglig samarbeid både på tvers av yrkesgrupper både i og utenfor klinikken. 

Bli med på laget i Norges største barne- og ungdomsklinikk!

Er du klar for å gjøre en forskjell? Oslo universitetssykehus (OUS) tilbyr deg muligheten til å jobbe i landets mest dynamiske barne- og ungdomsklinikk, hvor du kan bidra til livsviktig arbeid innen alle områder av barnemedisin. Enten du brenner for nyfødtmedisin, hjertesykdommer, autismeutredning, psykosomatikk, infeksjonssykdommer, transplantasjonsmedisin, kreftbehandling eller noe annet – her finner du et mangfold av spennende fagområder!

Vi har 13 avdelinger og over 1100 årsverk, og sammen dekker vi lokalsykehusoppgaver for Oslo, regionfunksjoner for Helse Sør-Øst og høyspesialiserte oppdrag for hele landet. Hos oss får du muligheten til å utvikle deg faglig og være en del av et inspirerende miljø som prioriterer forskning og kompetanseheving.

Vår visjon? «Sammen utvikler vi morgendagens spesialisthelsetjeneste for barn og ungdom.» Vi setter OUS-verdiene Kvalitet, Trygghet og Respekt høyt, og vi er dedikert til å tilby det beste og mest utviklende miljøet for helhetlig barne- og ungdomsmedisin i Norge.

Er du klar for å ta steget? Hos oss får du ikke bare en jobb – du får en mulighet til å forme fremtiden for barn og unge i helsevesenet. Bli en del av vårt team, og sammen skaper vi positive endringer!

Ellen Ruud

Klinikkleder

Mer om oss:

Siden er under utvikling.

I Barne- og ungdomsklinikken har vi en seksjon med svært høy faglig kompetanse, som tilbyr avansert og høyspesifisert intensivbehandling for de aller minste pasientene. Nyfødtintensiv avdeling (NIN) gjennomfører behandling på nyfødte barn med komplekse medisinske og kirurgiske utfordringer. Hos oss jobber det svært kompetente medarbeidere som er pådrivere av nyfødtfaget: Avdelingen vår består av erfarne sykepleiere, spesialsykepleiere, barnepleiere og barneleger. Vi samarbeider også tett med thorax-intensiv, barnekardiologer, sosionomer, psykologer og farmasøyter.

Hvem er pasientene våre?

Vi tar imot premature og nyfødte med et stort spekter av tilstander. Dette strekker seg fra premature og svært for tidlig fødte barn, til kritisk syke terminfødte barn. Pasientene er både lokale fra Oslo, og nyfødte som trenger avansert nyfødtintensivbehandling som ikke tilbys ved andre nyfødtavdelinger i Helse Sør Øst. Nyfødte med medfødt hjertefeil har vi landsdekkende behandlingsansvar for. Vi fokuserer på tett samarbeid med familien, og for å inkludere familien på en pedagogisk måte. Dette er sentralt i vår virksomhet. Det finnes flere podcaster som kan gi deg et innblikk i hverdagen vår, og linkene finner du i bunnen av annonsen!

Hvordan jobber vi?

Hos NIN vil du jobbe med å utføre kvalifisert sykepleie og håndtering av avansert medisinsk utstyr. Vi arbeider for å bygge en familiesentrert form for utviklingsstøttende omsorg, der omsorgen for barna skjer i nært samarbeid med foreldrene. Arbeidet med nyfødte gjennomføres hele døgnet, noe som betyr at vi jobber i tredelt turnus. Vi har 19 senger på Rikshospitalet og 24 senger på Ullevål, hvor det gis intensivbehandling i om lag 40% av sengene. Barna i de øvrige sengene er mer stabile, og der har vi fokus på vekst og stabilitet.

Vi jobber mye med faglig utvikling, og har stort fokus på dette! Vi har ukentlig simuleringstrening, fagdager hvert kvartal og årlig AHLR-sertifisering. Vi har e-læringskurs som videreføres med forelesninger og praktisk trening på mange fagområder, og vi tilbyr betalt videreutdanning som intensiv-, nyfødt- og barnesykepleier. I tillegg har vi et internt kompetanseprogram innenfor nyfødtsykepleie som tar utgangspunkt i NSF's kriterier for godkjenning som klinisk spesialist. Dette programmet ble forøvrig nominert til Helse Sør Østs utdanningspris 2023, og det er vi stolte av! Derfor trenger vi deg som tar ansvar for egen læring og utvikling, og driver prosesser videre. 

Les mer om Nyfødtintensiv avdeling

Barnemottak og barneinfeksjon, Ullevål

Som sykepleier vil du rotere arbeidstiden mellom Barnemottak og Barneinfeksjon. Vi samarbeider tett med andre barnemedisinske, -kirurgiske avdelinger samt barneintensiv.

Barnemottak har ansvar for akutte henvendelser, behandling og observasjon av barn i aldersgruppen 0-18 år. Det er viktig at våre sykepleiere innehar handlingsberedskap og kunnskap for å ivareta barna og deres familie. Man må til tider takle et høyt tempo og vise til god handlekraft i stressende situasjoner.
Infeksjonsposten består av 12 isolat. Her behandles og utøves avansert sykepleie til barn med ulike infeksjoner, men som kan ha andre underliggende sykdommer. Enheten har også landsfunksjon for barn med cystisk fibrose, ellers hele spekteret av generell pediatri.
I nyansattperioden vil man følge et nyansattprogram med mulighet for å delta på interne kurs. Man får tett oppfølging av egen kontaktsykepleier, samt fagutvikling- og driftssykepleier.

Barnemedisinsk poliklinikk og dagenhet, Ullevål

Barnemedisinsk poliklinikk og dagenhet er en stor og aktiv avdeling med mange fagenheter. Her følges barn og ungdom fra 0-18 år med blant annet sykdommer innen endokrinologi inkludert diabetes, infeksjon, lunge/allergi, gastroenterologi og nevrologi. Vår visjon er å jobbe sammen til barnets beste. I barnets beste ligger også et ønske om å ivareta barnets psykiske helse ved blant annet å hjelpe barnet å mestre smertefulle prosedyrer og unngå tvang.

Barnemedisinsk sengespost, Ullevål

Vi er en sengepost med plass til 10 barn og ungdommer i alder 0-18 år. Våre pasienter har sykdommer innen lunge (eks behov for ventilasjonsstøtte), gastro (eks opplæring av HPN), endokrinologi (nyoppdaget diabetes type 1), nevrologiske sykdommer (traumer, epilepsi) og sosial pediatri (eks anoreksi). Det er tett samarbeid med øvrige faggrupper som fysioterapeuter, farmasøyt, KEF og SBUP blant flere. Vi har også tett samarbeid med sykehusklovnene, musikkterapeuter og sykehusskolen/leketerapi.

Vi er en sengepost med et stort faglig spenn hvor fokus på fag og tverrfaglighet er i sentrum.

Vi ønsker oss engasjerte sykepleiere som er løsningsorientert og som liker å jobbe i et aktivt miljø. Sengeposten har som mål å være ledende innen våre faggrupper. Du vil som sykepleier hos oss jobbe i ansattgruppe på ca 30 stk som har et stort engasjement for alle våre pasienter. Personalgruppen er inkluderende, har omsorg for hele mennesket og setter barnet i fokus. Humor og lekenhet er en stor del av hverdagen.

Avansert hjemmesykehus

Avansert hjemmesykehus (AHS) er en seksjon i Barne- og ungdomsklinikken og består av erfarne sykepleiere, barnepleiere og barneleger. Vi har tett samarbeid med øvrige seksjoner og fagpersoner. AHS tilbyr barn og ungdom i Oslo-området behandling og oppfølging hjemme, som alternativ til opphold på sykehuset. AHS tar imot pasienter 0-18 år, uavhengig av diagnose, fra alle barneseksjoner ved OUS. Vi tilbyr blant annet behandling og oppfølging av barn med kreft og barn med andre langvarige sykdommer, tidlig hjemreise for premature, antibiotikabehandling, parenteral ernæring og annen infusjonsbehandling, ernæringsoppfølging, samt palliasjon og terminal pleie. Tett samarbeid med barn og familie er sentralt i vår virksomhet.

I AHS jobber vi både alene og i team. Å besøke syke barn og premature hjemme er en selvstendig jobb med mye ansvar. Du er alene hos familien og må gjøre selvstendige vurderinger og beslutninger, men sykepleierkollega eller lege er alltid tilgjengelig på telefon. Samtidig jobber vi også i team, med gjensidig forpliktende ansvar for helheten i Hjemmesykehuset, i åpent fellesskap, med fokus på utvikling og kvalitet. OUS har et palliativt team som betyr av leger, sosionom, psykolog og sykepleiere, alle i delte stillinger. Sykepleiere i det palliative teamet skal være knyttet til AHS, derav delt stilling i AHS og det palliative teamet. Det palliative teamet har et engasjement på totalt 3 år, og hadde sin oppstart april 2019. Palliativ oppfølging er et tilbud til alle barn og unge som lever med livstruende eler livsbegrensende sykdom. Palliasjon for barn og unge skal ivaretas som en integrert del av helsetilbudet for barn og ungdom i Norge, både i spesialisthelsetjenesten og i de kommunale helse- og omsorgstjenestene.

Les mer om Avansert hjemmesykehus for barn

Avdeling for barnemedisin og transplantasjon sin oppgave er å levere høyspesialiserte tjenester til komplekst og alvorlig syke barn på en god og helhetlig måte.

Les mer: Avdeling for barnemedisin og transplantasjon, Rikshospitalet

Barnepost 1 RH

Vi er barnemedisin sengepost 1 (BTXS1). Seksjonen vår er en del av Barne- og ungdomsklinikken på Rikshospitalet der vi har pasienter med diagnoser innenfor  revmatologi, nevrologi, metabolisme, lunge og nyre i alderen 0-18 år. Vi har også landsfunksjon for nyretransplanterte barn.

Sengeposten vår er seksjonert til 13 sengeplasser, der vi primært har planlagte innleggelser der pasientene skal til forskjellige prosedyrer, behandlinger eller utredning, men vi tar også imot øyeblikkelig hjelp. På vår sengepost har vi et bredt tverrfaglig samarbeid med sykepleiere, leger, fysioterapeuter, musikkpedagoger, ernæringsfysiologer, lærere, psykologer, sykehusklovner, sykehusskolen og flere for å ivareta barna og deres familier under sykehusoppholdet. 

Vi arbeider i stor grad med barn og ungdom med kroniske sykdommer der mange trenger å bli innlagt på sykehus, mens noen sover hjemme mens de behandles hos oss. Barn og unge, samt deres pårørende trenger engasjerte sykepleiere som er villig til å gi det lille ekstra for at de skal få en bedre sykehushverdag. 

Hos oss får du et godt opplæringsløp med oppfølging av fagsykepleier samt et godt arbeidsmiljø innad i avdelingen, men også med tverrfaglig samarbeid på tvers av avdelinger og yrkesgrupper. Vi er en sengepost med mange forskjellige diagnoser og prosedyrer, så her har du muligheten til å bli god på veldig mye, og vi er med det et sted der man kan opparbeide seg bred erfaring når det kommer til arbeid med barn og ungdom. 

Vi er på jakt etter nye medarbeidere som ønsker å lære, få nye utfordringer og variasjon i arbeidshverdagen, og som engasjerer seg for barn og unge. Du må være imøtekommende, fleksibel og trygg som sykepleier. Erfaring fra sykehus vil vektlegges høyt. Personlig egnethet som kommunikasjons- og samarbeidsevner (med pasienter, pårørende og kollegaer) vil vektlegges ved ansettelse. Man må evne å reflektere over egne styrker og svakheter, og beherske et høyt arbeidspress, samt bidra til et godt arbeidsmiljø

Vi samarbeider tett med barnemedisin sengepost 2 (BTXS2) der vi er sammenslått jul/nyttår, påske og 6 uker på sommeren, samt helger innimellom. På BTXS2 møter man barn og unge med diagnoser innenfor hjerte, lever og immunologi.

Les mer: Barnemedisinsk sengepost 1, Rikshospitalet

Barnepost 2 RH

Barnemedisinsk sengepost 2 er en medisinsk sengepost med 15 døgnplasser for barn i alderen 0-18 år. Sengeposten arbeider hovedsakelig med barn som har hjerte-, lever- og immunologiske sykdommer. Vi har utstrakt regionale og nasjonale funksjoner innen alle fagområdene, samt et særlig ansvar for forberedelse og oppfølging etter organtransplantasjon. Sengeposten preges av høyt tempo og engasjerende oppgaver.

Barnemedisin sengepost 2 er en av landets mest spennende barneavdelinger, og med egen overvåkningsstue og mange spesialiserte oppgaver, er dette en utfordrende arbeidsplass med høyt kompetansenivå.

Les mer: Barnemedisinsk sengepost 2, Rikshospitalet

Barnemedisinsk poliklinikk og dagenhet

Til Barnemedisinsk poliklinikk og dagenhet, Rikshospitalet, kommer barn/unge med mange ulike diagnoser. Enheten har landsfunksjon for oppfølging/kontroll av barn/ungdom som har kompliserte metabolske-immunologiske-endokrinologiske, nyre-, lever-, revmatologiske og nevrologiske sykdommer, samt oppfølging av barn/unge som har gjennomgått transplantasjoner av nyre og lever.

Enheten har som mål å yte omsorg som sikrer at barn/ungdom og deres familier opplever å ha et trygt og positivt opphold på enheten. Vår visjon er å jobbe sammen til barnets beste. I barnets beste ligger også et ønske om å ivareta barnets psykiske helse ved bl.a. å hjelpe barnet å mestre smertefulle prosedyrer / unngå tvang. Alle ansatte hos oss må jobbe helhetlig, være sensitive og traumebevisste i sin tilnærming til barn og deres familie.

Les mer: Barnemedisinsk poliklinikk og dagenhet

Barnekreft sengepost/ poliklinikk og dagenhet er én administrativ avdeling. Avdelingen er en del av Barne- og ungdomsklinikken på Rikshospitalet og har i oppdrag å levere høyspesialiserte tjenester til komplekst og alvorlig syke barn på en god og helhetlig måte.

Sengeposten har plass til 15 barn og- ungdommer fra 0 til 18 år. Pasientgruppen er barn og ungdom med kreft og blodsykdommer. Avdelingen har landsfunksjon for barn som benmargstransplanteres.

Barneavdeling for nevrofag vil møte barn og deres familiers behov med den beste faglige og menneskelige kvalitet i et utfordrende og trygt arbeidsmiljø, og vektlegge pasientbehandling, forskning og undervisning.

Nevrohabilitering

Ansvarsområdet for seksjonen er barn og unge med medfødt eller ervervet nevrologisk funksjonsnedsettelse som har behov for tverrfaglige habiliteringstjenester på spesialistnivå.

Seksjonens kliniske virksomhet er bygget opp rundt tverrfaglige funksjonsteam (bevegelse, spising-ernæring og nevropsykologi) og oppfølgingsprogram (ervervet hjerneskade, prematurfødte m.fl.) og skal supplere tilbudet som blir gitt i spesialisthelsetjenesten for øvrig.

Det er knyttet to kompetansetjenester til seksjonen.

Barnenevrologisk seksjon

Seksjonens ansvarsområde inkluderer områdepasienter fra Oslo, regionpasienter fra helse Sør-Øst, og pasienter fra resten av landet med spesielle, sjeldne diagnoser og problemstillinger innen barnenevrologi.

Seksjon for barnenevrologi har virksomhet både på Rikshospitalet og Ullevål, og består av 10,5 overleger. Seksjonen har stor forskningsvirksomhet og vi har en aktiv forskningsgruppe man kan knytte seg til dersom man er forskningsinteres

Barneavdeling for allergi og lungesykdommer utreder og behandler barn og ungdom fra 0-18 år med astma, lungesykdommer, eksem, allergi og matvareoverfølsomhet. Avdelingen har en egen dagpost som utreder og behandler de nevnte diagnosene.

På dagposten utfører vi mat- og medikamentprovokasjoner, gir opplæring og veiledning i eksembehandling, astmabehandling og inhalasjonsteknikk, og har pasienter til bronkoskopi. Mye av arbeidet er undervisning og veiledning til barnet, ungdommen og foreldrene slik at de kan mestre sykdommen på best mulig måte.

Vi arbeider tverrfaglig for å gi barnet og ungdommen et best mulig tilbud, og samarbeider nært med lege, ernæringsfysiolog, fysioterapeut, sosionom og psykolog. Avdelingen har et godt arbeidsmiljø hvor de ansatte har fokus på høy faglig kvalitet.  

Les mer her: Barneavdeling for allergi- og lungesykdommer

BAR Avdeling for allergi og lungesykdommer, Geilomo

Geilomo barnesykehus ligger på Geilo, og er organisert som en seksjon under avdeling for allergi og lungesykdommer.

Geilomos overordnede mål er behandling og habilitering av barn med: lungesykdommer, astma, allergi, eksem og hjertefeil, slik at de skal fungere best mulig i dagliglivet. Fra 2018  har vi også tatt imot barn med lever og nyresykdommer som er transplanterte.

Sykehuset har plass til 26 barn/ungdommer i alderen 6-16 år. Fysisk aktivitet, tilpasset kosthold, medisinsk behandling, undervisning og familiearbeid er en viktig del av behandlingsopplegget.

Les mer her: Geilomo Seksjon for barne- og ungdomshabilitering

Barnekardiologisk avdeling er en avdeling med svært høy faglig kompetanse, som blant annet har landsfunksjon for intervensjonell behandling og perioperativ utredning av barn med medfødte hjertefeil. Hos oss jobber det svært kompetente og erfarne medarbeidere.

Pasientene våre er barn og unge fra 0-18 år som utredes for hjertefeil, eller som har hjertefeil. Vi har pasienter som utredes, behandles og følges opp av oss i etterkant. En del av pasientene har andre lidelser i tillegg. For å sikre best mulig behandling for pasientene våre samarbeider vi tett med andre avdelinger og seksjoner.

Hvordan jobber vi?

Fagprogrammet vårt omfatter 250 hjertekateteriseringer, 80 elektrofysiologiske behandlinger og 250 åpne hjerteoperasjoner årlig. Overlegene hos oss har arbeidsoppgaver som er koblet opp mot klinisk virksomhet på avdelingen: På poliklinikken, på de ulike sengepostene, preoperativ utredning og per- og postoperativ oppfølging. Utover klinisk arbeid er det en selvfølge med interesse for forskning og utvikling av avdelingens ulike fagprogram. Fagfokuset er høyt hos oss! Det er også tempoet, så vi har travle og spennende dager.

Les mer: Barnekardiologisk avdeling

 

Når barn og unge blir alvorlig og/eller kronisk syke, kan dette være en utfordring og en påkjenning for både barnet og hele familien. Både barn og foreldre kan ha behov for støtte i krisesituasjoner, eller til å lære å leve med og mestre sykdommen.

Avdeling for Barn og Unges Psykiske helse på Sykehus (S-BUP) har et tverrfaglig team med barnepsykiatere, psykologer, kliniske sosionomer, spesialpedagoger, spesialsykepleiere, musikkterapeuter og merkantile.

Avdelingen har to enheter, en på Rikshospitalet og en på Ullevål, med totalt 42 fagstillinger.

Avdelingen arbeider med utredning og behandling av inneliggende og polikliniske somatisk syke barn og unge opp til 18 år og deres foreldre, henvist fra helseforetakets ulike somatiske avdelinger og poliklinikker, samt konsultasjon-liaison virksomhet. Vi har også undervisnings- og forskningsoppgaver.

Les mer: Avdeling for barn og unges psykiske helse på sykehus (S-BUP)

Ved våre merkantile enheter jobber det helsesekretærer, sekretærer, konsulenter, sykepleiere m.m. Arbeidsoppgavene er utfordrende og varierte.

De to største merkantile enhetene i klinikken er knyttet til henholdsvis Avdeling for barnemedisin og transplantasjon ved Rikshospitalet og Avdeling for barnemedisin ved Ullevål. I tillegg har vi flere mindre merkantile enheter og funksjoner knyttet til klinikkens øvrige avdelinger.

Avdeling for barnemedisin og transplantasjon,Kontorseksjon, Rikshospitalet

Vi er til sammen ca 20 sekretærer som arbeider på Avdeling for Barnemedisin og transplantasjon (BTX) på Rikshospitalet. Seksjonen betjener sengeposter og poliklinikk med svært høy aktivitet.

Som helsesekretær/sekretær har vi ansvar for koordinering av innleggelser, dagbehandling og polikliniske konsultasjoner, pasientadministrative registreringer i DIPS, samt telefoner og tilrettelegging for pasienter og pårørende. Dette i nært samarbeide med sykepleiere, leger og andre fagarbeidere i sykehuset.

Kontorseksjonen for barn har ansvar for et bredt spekter av kontortjenester i forskjellige enheter.

Avdeling for barnemedisin, Kontorseksjon-barn, Ullevål

Våre pasienter er barn og ungdom fra 0-18 år. Vi har pasienter innenfor en rekke barnemedisinske områder, som diabetes, endokrinologi, gastroenterologi, infeksjon, nevrologi, allergi, lungesykdommer og nyfødt. Dette gir stor medisinsk variasjon i aktiviteten på Barnesenteret på Ullevål og er grunnlaget for å tilegne seg mye forskjellig kompetanse innen helsesekretærfaget.

Vi er en  gruppe på 16 ansatte med stor arbeidsglede, faglig engasjement og godt humør som samarbeider tett med sykepleiere, leger og andre kliniske yrkesgrupper. Arbeidsdagen er travel, og det må påregnes rullering mellom de ulike arbeidsoppgavene.

Kontorseksjonen ivaretar støtte og koordinatorfunksjonen for poliklinikken og sengepostene på Barnesenteret.

Se en oversikt over alle ledige stillinger hos Oslo universitetssykehus HF

Sist oppdatert 20.01.2025