PreventADALL

PreventADALL (Preventing Atopic Dermatitis and ALLergies) er en stor internasjonal studie med formål å:
- Undersøke om enkle tiltak i første leveår kan redusere utviklingen av allergiske sykdommer.
- Identifisere om miljø- og livsstilsfaktorer gjennom svangerskap, fødsel og barndom påvirker utvikling av allergiske og andre folkesykdommer, også senere i livet.
- Omsette ny viten om risikofaktorer til tiltak for å redusere utvikling av folkesykdommer, og gi bedre allmennhelse.

Ferdig med 3-års kontroller

31.08.20 avsluttet PreventADALL-studien innsamlingen av 3-års data.  Tusen takk til alle barn og foreldre! Vi kommer tilbake med informasjon så snart resultatene er klare for publisering.

Resultat av intervensjon ved 1-års alder

Resultatene ble publisert i det medisinske tidsskriftet The Lancet 20.02.20. PreventADALL-studien viser at regelmessig oljebad eller tidlig introduksjon av enkelte matvarer ikke forebygget atopisk eksem ved 1 års alder. Resultatet var uventet, men er støttet av en lignende studie i Storbritannia publisert samtidig i samme tidsskrift.

På den ene siden er det leit at tiltakene i PreventADALL ikke reduserte risikoen for atopisk eksem. På den andre siden er det kanskje en trøst at daglig oljebad ikke trenger å være en del av en krevende spedbarnsperiode for å forebygge atopisk eksem.

Det er viktig å presisere at våre resultater dreier seg om å forebygge utvikling av atopisk eksem. Fuktighetsbehandling av huden er en viktig del av behandlingen hos barn med atopisk eksem.

Les gjerne vårt nyhetsbrev for mer informasjon om resultatene.

Om de to forebyggingstiltakene har effekt på matallergi får vi først vite når alle barna har fullført undersøkelsen ved 3-års alder. Vi ønsker velkommen til de som ikke ennå har gjennomført denne. Vi håper å fullføre undersøkelsene innen midten av mars 2020.

Vi ønsker å berømme deltagerne i PreventADALL for innsatsen i studien så langt. Har du som deltaker ikke mottatt nyhetsbrev på mail, kontakt oss på preventadall@ous-hf.no .

Information in English

Information about the PreventADALL-study in English

 
 

Kontaktinformasjon

Telefon og e-post

E-post Oslo: preventadall@ous-hf.no Telefon Oslo: (+47) 94 81 39 51 E-post Østfold: preventadall@so-hf.no Telefon Østfold: (+47) 91 53 26 18

Oppmøtested Oslo

Oslo Universitetssykehus Ullevål, Barnesenteret Bygg 9, 3. etasje.

Parkering Oslo

Deltakere til kontroll ved Ullevål sykehus kan parkere gratis på "Parkering for ansatte" bak Barnesenteret eller "Parkering for ansatte" i parkeringshuset. Gi umiddelbart beskjed om bilens registreringsnummer i skranken i 1. etasje på Barnesenteret.

Fant du det du lette etter?