Norges laboratorium for dopinganalyse er et internasjonalt akkreditert laboratorium for dopingkontroll innen idretten. Laboratoriet mottar kontrollprøver (urin og blod) fra Antidoping Norge (ADN), Antidoping Danmark (ADD), World Anti-Doping Agency (WADA) og internasjonale særforbund. Laboratoriet er en del av Avdeling for farmakologi ved Oslo Universitetssykehus HF.
Klinikk for laboratoriemedisin (KLM) er en forskningstung klinikk, med flere internasjonalt anerkjente forskningsmiljø i tett samarbeid med Universitetet i Oslo. De 63 forskningsgruppene er fordelt på klinikkens 7 avdelinger, og har ansvaret for 6 av de regionale kjernefasilitetene for forskning. Her finner du oversikt over alle forskninggruppene i klinikken.
Regjeringen sletter gjelden og gir over 1,6 milliarder til Forskningsrådet kunne Aftenposten fortelle.
Hvordan kan akademia og industrien inngå tettere samarbeid for å utvikle nye medisiner?
Avdeling for farmakologi, fag-og forskningseminar 28.04.2022
19. april inviterte Klinikk for laboratoriemedisin til omvisning i Nye OUS sine testarealer på Ullevål sykehus.
Avdeling for farmakologi ved Oslo universitetssykehus tilbyr nå analyse av alle vanlige antidepressive og antipsykotiske legemidler.
Fredag 25. mars ble de nyeste skissene og de siste måneders prosjektutvikling for Nye Aker og Nye Rikshospitalet presentert.
Klinikk for laboratoriemedisin (KLM) sin ambisjon for 2022-2030 er å finne best mulige løsninger for å imøtekomme dagens og fremtidige behov for laboratorie-medisinske tjenester.
Klinikk for laboratoriemedisin har fått tildelt 4,7 millioner kroner i presisjonsmidler fra HSØ. Klinikkleder Andreas Matussek er glad for at Avdeling for mikrobiologi og Avdeling for farmakologi ble prioritert.
Bioingeniøren melder at risikoen for angrep mot IKT-systemer i helsesektoren øker. Laboratoriene og andre kritiske funksjoner er sårbare. Sykehusene er ikke forberedt.
Seksjon for klinisk farmakologi på Ullevål har tatt i bruk en ny og mer effektiv analysemetode for rusmidler og vanedannende legemidler i serum.
Oslo universitetssykehus og Universitetet i Oslo er svært glad for at Livsvitenskapsbygget nå blir realisert.
Klinikk for laboratoriemedisin tilbyr nå en felles analyseliste.
Under pandemien har det vært mye fokus på analysering av koronaprøver og korte svartider. Mange dyktige ressurser har bidratt og jobbet for å tilrettelegge for automatisering og digitalisering av driften når vi trengte det som mest.
Ansatte innen forskning ved Avdeling for farmakologi har viktig innlegg i Aftenposten i debatten om avvikling av dyreforsøk
– God økonomistyring er ingen begrensning, det er en mulighet, sier Kristina Nordskog, økonomileder i Klinikk for laboratoriemedisin.
Den nylig publiserte analysemetoden for busulfan har blitt utviklet og tatt i bruk ved Avdeling for farmakologi. Metoden brukes til persontilpasning av den forberedende behandlingen i forkant av hematopoetisk stamcelletransplantasjon.
Oslo universitetssykehus (OUS) får nye forsknings- og laboratorielokaler i Livsvitenskapsbygget, som Statsbygg oppfører for Universitetet i Oslo (UiO). Det ble klart etter styrevedtak hos Helse Sør-Øst (HSØ) i går.
Arbeidet startet helt tilbake i 2013, da molekylærbiolog Jan Terje Andersen fikk innvilget forskningsmidler for unge talenter fra Forskningsrådet.
– God kommunikasjon er avgjørende for å oppnå målene våre - uavhengig om det er i dialog med våre pasienter, pårørende, ansatte, rekvirenter, samarbeidspartnere eller politikere, sier Sandra Dale.
Fremtidens byggenæring melder at det nye Livsvitenskapsbygget Oslo skal bli mer innholdsrikt. I tillegg til Universitetet i Oslo planlegges det for at også Oslo universitetssykehus skal holde til i deler av bygget.
Klinikk for laboratoriemedisin og Universitetet i Oslo tilrettela med webinar for å informere om pågående prosess og eventuell flytting til Livsvitenskapsbygget.
– Klinikk for laboratoriemedisin har under pandemien vist viktigheten av å kombinere fag og kvalitet i alle ledd, og hva vi sammen kan oppnå for å kunne tilby gode tjenestetilbud til våre pasienter, sier Hanne Akselsen.
Visste du at genene dine kan være med på å bestemme hvordan du reagerer på medisinene dine? En enkel blodprøve kan gi deg svar på sannsynligheten for at behandlingen skal ha forventet effekt og om du har økt risiko for å utvikle bivirkninger.
– Vi bidrar sterkt til at pasientene får tilgang til best mulig legemidler samtidig som vi sørger for at sykehuset ikke bruker mer penger på legemidler enn nødvendig, sier leder for Avdeling for farmakologi, Berit Muan.
Det er svært viktig at både pasienter og pårørende, men også helsepersonell, er klar over at mange legemidler har en utilsiktet antikolinerg virkning. Antikolinerg virkning betyr at virkningen av nevrotransmitteren acetylkolin hemmes, noe s...
Farmakogenetiske analyser brukes i forbindelse med (utvalgte) legemiddelbehandlinger hvor det er en kjent sammenheng mellom genetiske forhold og forventet respons på legemidlet.
Systemisk mastocytose er en diagnose som stilles alt for sjelden i Norge og mange pasienter har en mengde kroniske plager og smerter. Pågående forskningsstudier ved Oslo universitetssykehus (OUS) viser at nyutviklede legemidler kan endre sy...
Oslo universitetssykehus, i samarbeid med St. Olavs Hospital og Lovisenberg Diakonale Sykehus, er nå i gang med å lage bedre systemer for å kartlegge og hjelpe pasienter med høyt forbruk av alkohol, rusmidler og vanedannende legemidler. Gre...
Ny studie har funnet at noen typer medfødte hvite blodceller (NK-celler og ILC3) utvikler funksjonsforstyrrelser i forkant av en potensielt dødelig komplikasjon etter stamcelletransplantasjon.
En ny norsk teknologi kan bane vei for utvikling av langtidsvirkende medisin, som kan gi forbedret forebyggende behandling av blødersykdommer.
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.