Seksjon for drift- og forskningsstøttes hovedoppgaver er å støtte hele avdelingen på tvers, både på Ullevål og Rikshospitalet, innenfor pasientadministrasjon, service og forskning.
Avdelingen består av ca. 350 ansatte hvorav vel halvparten er eksternt lønnede (ikke fast ansatte).
• Prøvetaking• Blodgiving• Parkering• Avdelinger i Klinikk for laboratoriemedisin
• Analyseoversikten• Rekvisisjoner• Bestilling av utstyr• Forsendelse• Elektronisk svarformidling• Hentetjenester• Ledige stillinger• Avdelinger i Klinikk for laboratoriemedisin
Klinikk for laboratoriemedisin (KLM) er en forskningstung klinikk, med flere internasjonalt anerkjente forskningsmiljø i tett samarbeid med Universitetet i Oslo. De 63 forskningsgruppene er fordelt på klinikkens 7 avdelinger, og har ansvaret for 6 av de regionale kjernefasilitetene for forskning. Her finner du oversikt over alle forskninggruppene i klinikken.
Styret ved Universitetet i Oslo deler hvert år ut priser til vitenskapelig ansatte for fremragende innsats og resultater. 11.mai bestemte Universitetsstyret at forskningsprisen for 2022 blir tildelt Professor Ludvig Magne Sollid ved Institu...
19. april inviterte Klinikk for laboratoriemedisin til omvisning i Nye OUS sine testarealer på Ullevål sykehus.
Fra og med 04.04.22 skiftet Seksjon for medisinsk immunologi leverandør for analysen C1q.
Fredag 25. mars ble de nyeste skissene og de siste måneders prosjektutvikling for Nye Aker og Nye Rikshospitalet presentert.
Ny analysemetode for serum immunglobulin D (IgD) fra 16.03.2022
Pfizer-dokumentet som har blitt delt og omtalt både på sosiale nettverk og på alternative nettsider i den siste tiden er en rapport fra april 2021. Vaksineforsker Even Fossum ved avdeling for immunologi og transfusjonsmedisin forklarer de f...
Klinikk for laboratoriemedisin (KLM) sin ambisjon for 2022-2030 er å finne best mulige løsninger for å imøtekomme dagens og fremtidige behov for laboratorie-medisinske tjenester.
Det melder nettavisen Health Talk. Funnene kan få stor betydning for utvikling av vaksiner og behandling av blodkreft.
Bioingeniøren melder at risikoen for angrep mot IKT-systemer i helsesektoren øker. Laboratoriene og andre kritiske funksjoner er sårbare. Sykehusene er ikke forberedt.
Grunnet forsinket leveranse av nødvendige reagenser, må desverre seksjon for medisinsk immunologi utsette analysene Revmatoid faktor IgM og IgA.
Smittetallene i Norge er økende, spesielt i Oslo. Om det skal innføres nasjonale og lokale tiltak er ekspertene uenige.
Du er bedre beskyttet med Moderna enn med Pfizer viser flere internasjonale studier.
Kan en pille være en så effektiv ensym hemmer at cøliakere kan spise kost som inneholder gluten uten å få tarmskader? "Tidsskriftet" omtaler en nylig publisert artikkel i det meget prestisjetunge New England Journal of Medicine. Professor K...
Seksjon for medisinsk immunologi vil fra og med mandag 4.10.2021 fase ut følgende to tester som inngår i deres polyendokrint syndrom pakke:
Klinikk for laboratoriemedisin tilbyr nå en felles analyseliste.
Donoruka 2021, "Livet på vent" På de lange organventelistene er det over 500 navn. Personer som venter på å få livet tilbake. Bioingeniørene på transplantasjonsimmunologisk seksjon er essensielle for å få dette utført.
Forskningsgruppen til Tom Eirik Mollnes ved avdelingen for immunologi og transfusjonsmedisin har i en årrekke forsket på proteinet i blodets funksjon.
En 3. vaksinedose har vist seg å ha effekt på pasienter med redusert immunforsvar på grunn av medisinering viser den store norske studien.
Under pandemien har det vært mye fokus på analysering av koronaprøver og korte svartider. Mange dyktige ressurser har bidratt og jobbet for å tilrettelegge for automatisering og digitalisering av driften når vi trengte det som mest.
Vaksineforsker Gunnveig Grødeland ved avdelingen for immunologi og transfusjonsmedisin peker på 5 årsaker til at nordmenn kan være bedre beskyttet sammenlignet med andre land.
Norske forskere med Knut Lundin, professor og forsker ved avdelingen for immunologi og transfusjonsmedisin i spissen, har utviklet en medisin som gir full beskyttelse mot gluten.
– God økonomistyring er ingen begrensning, det er en mulighet, sier Kristina Nordskog, økonomileder i Klinikk for laboratoriemedisin.
Oslo universitetssykehus (OUS) får nye forsknings- og laboratorielokaler i Livsvitenskapsbygget, som Statsbygg oppfører for Universitetet i Oslo (UiO). Det ble klart etter styrevedtak hos Helse Sør-Øst (HSØ) i går.
Leder for fag og kvalitet og prosjektleder for pandemilaben ved Klinikk for laboratoriemedisin, Hanne Akselsen, skriver i Tidsskrift for Den norske legeforening om hvordan laboratoriet økte testkapasiteten under koronapandemien.
Arbeidet startet helt tilbake i 2013, da molekylærbiolog Jan Terje Andersen fikk innvilget forskningsmidler for unge talenter fra Forskningsrådet.
Hva vet vi egentlig om koronavaksinens evne til å hindre smittespredning? Les artikkelen på faktisk.no, som ser nærmere på det.
– God kommunikasjon er avgjørende for å oppnå målene våre - uavhengig om det er i dialog med våre pasienter, pårørende, ansatte, rekvirenter, samarbeidspartnere eller politikere, sier Sandra Dale.
Fremtidens byggenæring melder at det nye Livsvitenskapsbygget Oslo skal bli mer innholdsrikt. I tillegg til Universitetet i Oslo planlegges det for at også Oslo universitetssykehus skal holde til i deler av bygget.
Klinikk for laboratoriemedisin og Universitetet i Oslo tilrettela med webinar for å informere om pågående prosess og eventuell flytting til Livsvitenskapsbygget.
– Klinikk for laboratoriemedisin har under pandemien vist viktigheten av å kombinere fag og kvalitet i alle ledd, og hva vi sammen kan oppnå for å kunne tilby gode tjenestetilbud til våre pasienter, sier Hanne Akselsen.
Vaksineforsker Even Fossum ved avdelingen for immunologi og transfusjonsmedisin mener alvorlige bivirkninger kan undergrave tilliten til koronavaksiner generelt og i verste fall føre til lavere vaksinedekning på sikt.
Jan Terje Andersen i Klinikk for laboratoriemedisin kommenterer i Dagens medisin nye studier som ser på antistoffer og muterte coronavirus
Da klinikkleder Andreas Matussek startet sin første arbeidsdag ved Oslo universitetssykehus i januar 2020, visste han ikke at hans virksomhet skulle spille en sentral rolle for å bekjempe en av verdens største pandemier hittil.
Etter regjeringens beslutning om videreføring av prosjektet, har det vært arbeidet på høygir for å utarbeide en ny løsning.
Det sier Guro Marki-Pleym, ny HR-leder i Klinikk for laboratoriemedisin ved Oslo universitetssykehus (OUS).
Veien fra etterkrigsårenes blodgivning til strømlinjeformet teknologiske prosesser forankret i medmenneskets giverlyst i dagens Blodbanker.
Forskningsleder i Klinikk for laboratoriemedisin Lars Eide er stolt av sine kolleger og jobber nå aktivt sammen med klinikkledelsen for å se hvordan forskningsmiljøene kan samles i Livsvitenskapsbygget.
Ny studie publisert i Nature hvor forskere har sett på hvor lenge man er immun etter en Covid-19 infeksjon . Norske eksperter mener resultatene av studien er både overaskende og spennende.
Mye tyder på at vaksinene også virker på nye varianter av koronaviruset, sier vaksineforsker Even Fossum. Begrenses spredningen, begrenses antall mutasjoner.
Storbritannia velger å vaksinere mange med en dose i stedet for få med to. Det kan føre til vaksineresistente virus, mener immunolog.
– Beskyttelse mot sykdom varer sannsynligvis mye lenger, men man kan ikke utelukke at man pådrar seg smitte uten å bli syk, sier norsk forsker.
Bjarne Bogen, professor i immunologi ved Universitetet i Oslo (UiO) og overlege ved avdelingen for immunologi og transfusjonsmedisin ved Oslo Universitetssykehus (OUS) får Kreftforskningsprisen 2020. Han har vært med på å utvikle en persont...
Forskningsgruppeleder Jan Terje Andersen ved Klinikk for laboratoriemedisin forstår verdien av å bli satset på som ung forsker. Nå tilrettelegger han for at unge, lovende forskere skal få muligheten til å lykkes.
Gjennom å kopiere lederstilen til sitt forbilde, vil danske Michael Engsig ta vaksineselskapet Vaccibody fra oppstartsbedrift til innovasjonsfabrikk i verdensklasse.
Tilsynelatende virker de to vaksinene ganske like. Det finnes likevel noen mulige forklaringer på forskjellen, sier norske forskere.
Jubelen var stor da det amerikanske legemiddelselskapet Pfizer og tyske BioNTech i forrige uke kunngjorde at covid-19-vaksinen de utvikler sammen ser ut til å være vellykket.
Kroppens egne celler lager vaksinen? Virker det mot covid-19, kan vi få et nytt format for pandemiberedskap?
Er økte smittetall prisen vi må betale for å ha åpnet opp og levd som normalt i sommer? Ekspertene forklarer hvorfor bølge to av Corona nå kan ramme så hardt.
Antistoffbehandling kan raskt vise seg å bli et viktig behandlingstilbud ved siden av vaksiner.
Rekonvalesensplasma fra godkjente blodgivere er Blodbankens bidrag til behandling av covid-19. Effekten er usikker, men en liten gruppe pasienter ser ut til å ha hatt glede av behandlingen.
Nye forskningsfunn har avdekket mekanismene som styrer aktivering av immunceller. Funnene vil kunne ha avgjørende betydning for vaksinasjons- og sykdomsprosesser.
Nytt EU-prosjekt skal undersøke hvordan individuell variasjon kan påvirke effekten av vaksinering.
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.