Seksjon for molekylær patologi er landets største senter for somatisk molekylær kreftdiagnostikk, og tilbyr et bredt spekter av analyser for de fleste krefttyper. Våre laboratorier tilbyr analysemetodene FISH, flowcytometri, og et stort repertoar av molekylære analyser av DNA og RNA, inkludert gensekvensering.
Klinikk for laboratoriemedisin (KLM) er en forskningstung klinikk, med flere internasjonalt anerkjente forskningsmiljø i tett samarbeid med Universitetet i Oslo. De 63 forskningsgruppene er fordelt på klinikkens 7 avdelinger, og har ansvaret for 6 av de regionale kjernefasilitetene for forskning. Her finner du oversikt over alle forskninggruppene i klinikken.
Klinikk for laboratoriemedisin deltok under årets Arendalsuka – både på stand og i debatter.
21. mars avholdt Klinikk for laboratoriemedisin ved Oslo universitetssykehus (OUS) fagkveld for fastleger, gynekologer og jordmødre om de nye retningslinjene som har kommet for cytologi og HPV.
I 2023 innføres det nye nasjonale retningslinjer for HPV primærscreening. Målet er å tilby kvinner i aldersgruppen 25-33 år HPV-screening på lik linje med aldersgruppen 34-69 år.
19. april inviterte Klinikk for laboratoriemedisin til omvisning i Nye OUS sine testarealer på Ullevål sykehus.
Fredag 25. mars ble de nyeste skissene og de siste måneders prosjektutvikling for Nye Aker og Nye Rikshospitalet presentert.
Klinikk for laboratoriemedisin (KLM) sin ambisjon for 2022-2030 er å finne best mulige løsninger for å imøtekomme dagens og fremtidige behov for laboratorie-medisinske tjenester.
Under pandemien har det vært mye fokus på analysering av koronaprøver og korte svartider. Mange dyktige ressurser har bidratt og jobbet for å tilrettelegge for automatisering og digitalisering av driften når vi trengte det som mest.
En bredt sammensatt faggruppe (inkludert medlemmer av Rådgivningsgruppen for Livmorhalsprogrammet) har nylig publisert en kronikk på Forskning.no. Etter diverse medieomtaler om treffsikkerheten i Livmorhalsprogrammet er det behov for en del...
Er du mellom 25-69 år anbefales du å ta livmorhalsprøve regelmessig. Du får påminnelse fra Kreftregisteret på Digipost når det er tid for å ta ny prøve.
Ny studie viser at en spesiell type immunceller kalt «makrofager» i tarmen hos mennesker er avgjørende for om vi holder oss friske.
Ny kunnskap om Tmr-cellers levetid har bidratt til bedre forståelse av immunologisk hukommelse i tarmen og er avgjørende for å kunne utvikle nye immunterapeutiske strategier og nye vaksiner.
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.