Psykiatrisk legevakt

Personer med behov for akutt psykiatrisk hjelp kan møte opp i våre åpningstider (se under). Det er ikke nødvendig med timebestilling eller henvisning fra lege. Psykiatrisk legevakt er lokalisert ved Oslo Legevakt.
Telefon 116 117

Les mer om Psykiatrisk legevakt

Psykiatrisk legevakt

Personer med behov for akutt psykiatrisk hjelp kan møte opp i våre åpningstider (se under). Det er ikke nødvendig med timebestilling eller henvisning fra lege.

Psykiatrisk legevakt i Oslo tilbyr hjelp ved akutte psykiske lidelser og kriser på kveldstid og i helger til alle som henvender seg. Et psykiatrisk kriseteam - med erfarne psykiatere, psykologer og psykiatriske sykepleiere - kan hjelpe med:

  • psykiske kriser
  • selvmordsproblematikk
  • psykoser
  • vurdering for innleggelse i psykiatrisk akuttavdeling

Psykiatrisk legevakt er organisert under Nydalen DPS og del av Klinikk psykisk helse og avhengighet ved Oslo universitetssykehus.

Leder og seksjonsoverlege: Ewa Ness, spesialist i psykiatri.

Psykiatere, psykologer og spesialsykepleiere ved Psykiatrisk legevakt er trenet til raskt å kunne vurdere hva slags hjelp som trengs. Av og til er en avklarende, støttende eller rådgivende samtale tilstrekkelig. Pasientene kan også få tilbud om medikamentell behandling, men ikke B-preparater. Noen pasienter blir henvist til DPS, annen instans på Legevakten (Allmennseksjonen, Sosial vakttjeneste, Observasjonsposten) videre i behandlingsapparatet eller til fastlegen, og noen blir lagt inn på Akuttpsykiatrisk avdeling.

Psykiatrisk legevakt er et akuttilbud, og tilbyr ikke oppfølgende samtaler.

Åpningstider:

kl. 16-22 hverdager

kl. 12-20 helger/helligdager

kl. 12-16 julaften  

kl. 12-20 1. juledag

kl. 12-18 nyttårsaften

  

Allmennlegevakten er alltid åpen for akuttpsykiatrisk hjelp.  https://www.oslo.kommune.no/dognapne-vakttjenester/legevakt-oslo/legevakt-storgata-eller-aker/psykisk-krise/
 

Kontakt

Oppmøtested
Storgata 40, Oslo
Telefon
116117
Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.