Føde/Barsel B Ullevål

Føde/Barsel B er en kombinert føde og barsel seksjon med ca. 3250 fødsler pr. år og 14 senger for kvinner, nyfødte og familier med komplikasjoner i barseltiden.

Les mer om Føde/Barsel B Ullevål

Føde/Barsel B Ullevål

Henvendelse

Ved første henvendelse til fødeavdelingen kontakter man føde/gyn mottaket på, tlf: 23027550.

Jordmor vurderer gjennom telefonsamtalen om kvinnen skal komme inn til kontroll.

De som blir lagt inn på fødeavdelingen, er kvinner med rier som er i aktiv fødsel. Noen kvinner som skal sette i gang fødselen (induseres), kvinner som skal forberedes til planlagt keisersnitt og noen kvinner som trenger observasjon.

I avdelingen er det 6 fødestuer, ett mottaksrom og en ventestue med plass til tre kvinner.

Barsel

Etter fødselen overflyttes mor og barn til barselavdelingen eller barselhotellet. Hvis alt er normalt med mor og barn overflyttes man til hotellet. På barselhotellet er det tilbud om enerom eller familierom.

Far/medmor/ledsager kan overnatte på barselhotellet sammen med mor. Far/medmor må betale for overnatting og mat. Les mer om priser og oppholdet på barselhotellets nettside.

Hvis det er behov for medisinsk oppfølging overflyttes mor og barn til barselavdelingen.

Barsel B har to enerom og seks dobbeltrom. Lengden på barseloppholdet er vanligvis standardisert, men med individuelle og kapasitetsmessige tilpasninger.

Visittider

Det er av hensyn til ro og hvile ikke besøkstider i barselavdelingen. Det er kun partner og det nyfødte barnets søsken som kan komme på besøk mellom kl. 9-22. Det skal være stille i avdelingen mellom kl.13 og 16, da skal det ikke være besøk. Partner kan eventuelt være i avdelingen for å avlaste mor, men ikke inne på rommet hvis kvinnen ligger på dobbeltrom.

Førstegangsfødende får tilbud om opphold i 3 dager, flergangsfødene to dager og keisersnitt 3 dager. Ved keisersnitt kan man flytte på hotellet etter et døgn på barsel hvis man er i form til det.

Praktisk

  • Mat: Vi har dessverre ikke mulighet til å oppbevare mat som tilhører barselkvinnene personlig.
  • Blomster: Det er lov å ha blomster i avdelingen.
  • Klær og håndklær: Vi har håndklær, bleier og noen fellesklær til mor og barn (skjorter, body og morgenkåpe), men du kan godt ta med noen private behagelige klær til deg og babyen.
  • Vi oppfordrer sterkt til å ha med en ullue babyen kan ha på seg på sykehuset.

Hjemreise

Etter hjemreise får enkelte pasienter med særlige behov de første 14 dagene tilbud om oppfølging på vår barselpoliklinikk. Helsestasjonene og fastlege overtar den vanlige barseloppfølgingen av mor, barn og familie etter hjemreise.

Velkommen til Føde/barsel B. Et godt team av barnepleiere, jordmødre og leger står klare til å hjelpe og veilede dere gjennom fødsel og barseltid.


Farskapserklæring og fødselsmelding (helsenorge.no)

Kontaktinformasjon

Oppmøtested
Kirkeveien 166, 0407 Oslo. Bygg 8. 3. etg.
Telefon
22 11 98 05 /06/07
Døgnåpent føde/gyn mottak: Alle henvendelser som gjelder fødselshjelp skal rettes til føde/gyn mottak på telefon 23027550
Besøksadresser og praktisk informasjon
 

Amminghttps://oslo-universitetssykehus.no/behandlinger/ammingAmmingAAmmingAmmingAmmingAmming

Fant du det du lette etter?