HELSENORGE

Fostermedisinsk avdeling

Avdelingen arbeider med diagnostikk, oppfølging og behandling av gravide med sykdom og utviklingsavvik hos fosteret. Dette gjøres først og fremst med ultralydundersøkelser.

Arbeidet er i stor grad tverrfaglig. Sentrale samarbeidspartnere er spesialister i medisinsk genetiker, nyfødtmedisin, barnehjertemedisin, barnekirurgi, barnenevrokirurgi og patologi.

 

Informasjon om tidlig ultralydundersøkelse og NIPT-test av gravide

Tilbud om ultralydundersøkelse i uke 11+0 - 13+6 og NIPT (non-invasiv prenatal diagnostikk) for trisomi 13, 18 og 21 til gravide som er 35 år eller eldre ved termin startet opp ved OUS fra den 01.01.22.


OUS har lokalansvar for 9500 fødsler. Det er etablert 3 nye polikliniske rom på Ullevål og ansatt 3 ultralydjordmødre til dette formålet.


Kvinner som har fødeplass ved andre sykehus, vil få det samme tilbudet der.

 

Informasjon om ny Bioteknologilov og hvordan søke om tidlig ultralyd/NIPT finner du ved å klikke på "Les mer om Fostermedisinsk avdeling og fosterdiagnostikk"


Fostermedisinsk avdeling ledes av: Vasileios Sitras

 

Viktig informasjon til deg som skal til time på Fostermedisinsk avdeling

 

14.02.22

Det er ikke lenger besøkskontroll ved Oslo Universitetssykehus, men for å opprettholde at vi fortsatt holder noe avstand i sykehuset, vil vi henstille til at du som pasient ikke har med mer enn 1-2 ledsagere når du har time hos oss. De som er med som ledsager til timen bør ta en korona-selvsjekk før de kommer inn i sykehuset. Dette kan gjøres ved å benytte QR-kode som henger ved alle inngangene til sykehuset. Denne selvinnsjekken inneholder de samme spørsmålene som pasientene får ved oppmøte eller via SMS ved planlagte avtaler.


Dersom du ikke kan benytte selvsjekken med QR-kode, kan du melde deg i skranken/vaktrommet til avdelingen du skal til.

Du bør uansett ikke gå inn i sykehuset dersom du har symptomer som kan være Covid-19, som hoste, nysing, feber o.l

Fant du det du lette etter?