Fostermedisinsk avdeling

Avdelingen arbeider med diagnostikk, oppfølging og behandling av gravide med sykdom og utviklingsavvik hos fosteret. Dette gjøres først og fremst med ultralydundersøkelser.

Alle gravide som er tildelt fødeplass ved Kvinneklinikken får tilbud om ultralydundersøkelse av jordmor, dvs. rutineultralyd i svangerskapet. Denne utføres ved ca. 18 ukers svangerskap. 

Avdelingen utfører tidlig ultralyd (nakketranslusensmåling), fostervannsprøver og morkakeprøver.

Arbeidet er i stor grad tverrfaglig. Sentrale samarbeidspartnere er spesialister i medisinsk genetiker, nyfødtmedisin, barnehjertemedisin, barnekirurgi, barnenevrokirurgi og patologi.

 

Informasjon om ny Bioteknologilov - se under "Les mer om avdelingen".


Avdelingen ledes av: Vasileios Sitras

 

Viktig informasjon til deg som skal til time på Fostermedisinsk avdeling

 

01.10.21

Det er ikke lenger besøkskontroll ved Oslo Universitetssykehus, men for å opprettholde at vi fortsatt holder noe avstand i sykehuset, vil vi henstille til at du som pasient ikke har med mer enn 1-2 ledsagere når du har time hos oss. De som er med som ledsager til timen bør ta en korona-selvsjekk før de kommer inn i sykehuset. Dette kan gjøres ved å benytte QR-kode som henger ved alle inngangene til sykehuset. Denne selvinnsjekken inneholder de samme spørsmålene som pasientene får ved oppmøte eller via SMS ved planlagte avtaler.

Ved slutten av undersøkelsen får du beskjed om du kan gå inn eller ikke.


Dersom du ikke kan benytte selvsjekken med QR-kode, kan du melde deg i skranken/vaktrommet til avdelingen du skal til.


Du bør uansett ikke gå inn i sykehuset dersom du har symptomer som kan være Covid-19, som hoste, nysing, feber o.l

Fant du det du lette etter?