Fostermedisinsk avdeling

Avdelingen arbeider med diagnostikk, oppfølging og behandling av gravide med sykdom og utviklingsavvik hos fosteret. Dette gjøres først og fremst med ultralydundersøkelser.

Alle gravide som er tildelt fødeplass ved Kvinneklinikken får tilbud om ultralydundersøkelse av jordmor, dvs. rutineultralyd i svangerskapet. Denne utføres ved ca. 18 ukers svangerskap. 

Avdelingen utfører tidlig ultralyd (nakketranslusensmåling), fostervannsprøver og morkakeprøver.

Arbeidet er i stor grad tverrfaglig. Sentrale samarbeidspartnere er spesialister i medisinsk genetiker, nyfødtmedisin, barnehjertemedisin, barnekirurgi, barnenevrokirurgi og patologi.

 

Informasjon om ny Bioteknologilov - se under "Les mer om avdelingen".


Avdelingen ledes av: Vasileios Sitras

 

Viktig informasjon til deg som skal til time på Fostermedisinsk avdeling

 

05.07.2021: En ledsager kan være med til tidlig ultralyd i uke 11-14 og rutineultralyd i uke 18-20.
Vi beklager, søsken kan ikke være med. Vi ber om at pasienten møter 10-15 minutter før timen starter og går via området for Covid-kartlegging/spørsmål sammen med ledsager. Pasienten henvender seg deretter i skranken på poliklinikken. Ledsager må vente utendørs til tidspunktet for timen. Dette for å hindre for mange mennesker i våre ventearealer, i henhold til anbefalinger knyttet til avstand til andre. På grunn av utfordringer knyttet til avstand til andre, skal både pasient og ledsager benytte munnbind i både ventearealer og under undersøkelsen.

Fant du det du lette etter?