Nevrologisk avdeling

Avdelingen undersøker og behandler pasienter med sykdommer i hjernen, ryggmargen og perifere nerver, samt visse muskelsykdommer.

Les mer om Nevrologisk avdeling

Nevrologisk avdeling

Nevrologisk avdeling har sengeposter, poliklinikk og laboratorier både på Ullevål og Rikshospitalet.

Avdelingen har universitetsfunksjon, med åtte professorater i nevrologi og ett i klinisk nevrofysiologi. Det er stor forskningsaktivitet, spesielt knyttet til bevegelsesforstyrrelser, epilepsi, hjerneslag/sykdommer i hjernens blodtilførsel, MS og andre betennelsessykdommer i sentralnervesystemet, sykdommer i nakke- og rygg, samt smertefulle sykdommer i perifere nerver. 

Klinisk har avdelingen høy ekspertise på alle disse områdene, men også på de fleste andre områder innenfor spesialiteten nevrologi.

Avdelingen er regionssykehusavdeling for Helse Sør-Øst og har områdefunksjon for pasienter fra Oslo, men mottar pasienter fra hele landet for utredning og behandling av særlig vanskelige tilstander.

I tillegg har avdelingen formelle flerregionale funksjoner, for eksempel innenfor bevegelsesforstyrrelser i form av utredning til og oppfølging etter hjerneoperasjon med stimuleringselektroder for å dempe Parkinsons sykdom, dystoni og skjelving.

Avdelingen har to laboratorier for klinisk nevrofysiologiske undersøkelser og har spesiallaboratorier for utredning av sykdommer i hjernens blodtilførsel og for nevrologiske vannlatingsforstyrrelser.

Avdelingen ledes av , Hanne Flinstad Harbo.

Kontakt

Oppmøtested

Ullevål:
- Nevrologisk Poliklinikk
  Kirkeveien 166, Bygg 6, inngang B, 1 etasje ( til venstre) 

- KNF Klinisk nevrofysiologisk avd lab(EEG, EMG)
  Kirkeveien 166, Bygg 6, inngang B, 4 etasje

- Nevrologisk Sengepost
  Kirkeveien 166, Bygg 8, 6 etasje

 

Rikshospitalet:

- Nevrologisk Poliklinikk
  Sognsvannsveien 20, Glassgaten D1b,1.etg

- KNF Klinisk nevrofysiologisk avd lab(EEG, EMG)
  Sognsvannsveien 20, Glassgaten D1b,1.etg

-Nevrologisk Sengepost
  Sognsvannsveien 20, C4, 4.etg. Bruk oppgang D4

Besøksadresser og praktisk informasjon

Auditivt fremkalt hjernestammerespons, undersøkelse av hørselsbanenehttps://oslo-universitetssykehus.no/behandlinger/auditivt-fremkalt-hjernestammerespons-undersokelse-av-horselsbaneneAuditivt fremkalt hjernestammerespons, undersøkelse av hørselsbaneneAAuditivt fremkalt hjernestammerespons, undersøkelse av hørselsbaneneAuditivt fremkalt hjernestammerespons, undersøkelse av hørselsbaneneAuditivt fremkalt hjernestammerespons, undersøkelse av hørselsbaneneAuditivt fremkalt hjernestammerespons, undersøkelse av hørselsbanene[{"Title":"Ullevål sykehus","Department":"Seksjon for klinisk nevrofysiologi (NEV)|95422c9e-555b-49b2-95bd-ef7e17ef8be9","Locations":"Ullevål sykehus - bygg 6|eed79382-fc0b-4dde-ad0a-b8309c73adc8","TitleExtension":" på Ullevål sykehus","LocationQueryString":"?sted=ulleval-sykehus","FNSPOrganizationNumber":"974589095"},{"Title":"Rikshospitalet","Department":"Seksjon for klinisk nevrofysiologi (NEV)|95422c9e-555b-49b2-95bd-ef7e17ef8be9","Locations":"Rikshospitalet|55f5afb0-53c4-4744-bdf0-45f82e632bd8","TitleExtension":" på Rikshospitalet","LocationQueryString":"?sted=rikshospitalet","FNSPOrganizationNumber":"874716782"}]
Limb-girdle muskeldystrofihttps://oslo-universitetssykehus.no/behandlinger/limb-girdle-muskeldystrofiLimb-girdle muskeldystrofiLLimb-girdle muskeldystrofiLimb-girdle muskeldystrofiLimb-girdle muskeldystrofiLimb-girdle muskeldystrofiEMPTY
Parasomnier på Ullevål sykehushttps://oslo-universitetssykehus.no/behandlinger/parasomnier-pa-ulleval-sykehusParasomnier på Ullevål sykehusPSøvnsykdommer, ParasomnierSøvnsykdommer, ParasomnierSøvnsykdommer, ParasomnierSøvnsykdommer, ParasomnierEMPTY
Søvnundersøkelse med innsovningstest neste daghttps://oslo-universitetssykehus.no/behandlinger/sovnundersokelse-med-innsovningstest-neste-dagSøvnundersøkelse med innsovningstest neste dagSSøvnundersøkelse - Polysomnigrafi med innsovningstestSøvnundersøkelse - Polysomnigrafi med innsovningstestSøvnundersøkelse - Polysomnigrafi med innsovningstestSøvnundersøkelse - Polysomnigrafi med innsovningstestEMPTY
Søvnundersøkelse (polysomnografi)https://oslo-universitetssykehus.no/behandlinger/sovnundersokelse-polysomnografiSøvnundersøkelse (polysomnografi)SSøvnundersøkelse - PolysomnigrafiSøvnundersøkelse - PolysomnigrafiSøvnundersøkelse - PolysomnigrafiSøvnundersøkelse - PolysomnigrafiEMPTY

Seksjon for klinisk nevrofysiologi (NEV-KNF)https://oslo-universitetssykehus.no/avdelinger/nevroklinikken/nevrologisk-avdeling/seksjon-for-klinisk-nevrofysiologi-nevSeksjon for klinisk nevrofysiologi (NEV-KNF)
Seksjon for sjeldne nevromuskulære tilstanderhttps://oslo-universitetssykehus.no/avdelinger/nevroklinikken/nevrologisk-avdeling/seksjon-for-sjeldne-nevromuskulere-tilstanderSeksjon for sjeldne nevromuskulære tilstanderSeksjonen utreder barn og voksne med sjeldne nevromuskulære tilstander. Seksjonen ledes av overlege dr. med. Kristin Ørstavik.

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.