Se alle e-læringskurs om epilepsi

Her finner du alle e-læringskurs fra Spesialsykehuset for epilepsi. Kurs for pasienter, pårørende og for helsepersonell. Nye kurs kommer, og flere blir oversatt til engelsk. Brukerorganisasjoner og pasienter har deltatt i utviklingen av kursene. Lær mer om Epilepsi og mestring, epilepsimedisiner, anfall og trygghet, epilepsi og fysisk aktivitet.

Spesialsykehuset for epilepsi har et nasjonalt ansvar for å spre kunnskap om epilepsi. E-læringene er gratis og åpne for alle.
Spesialsykehuset for epilepsi har et nasjonalt ansvar for å spre kunnskap om epilepsi. E-læringskursene er gratis og åpne for alle. Flere kurs om aktuelle temaer er under arbeid. Foto: Oslo universitetssykehus

​E-læringskurs for alle

Kursene under er gratis og åpne for alle. De er interaktive med lyd og video, og kan tas på nettbrett eller PC. Tidsbruk: fra 30 til 60 minutter.

Epilepsi og mestring

Kurset skal bidra til bedre livskvalitet gjennom økt forståelse, egenmestring og sikkerhet. Hva må du ta hensyn til i hverdagen? Du får også informasjon om hva epilepsi er og om behandling. Norsk og engelsk versjon.

Anfall og trygghet

Hva kan du gjøre for å få en tryggere hverdag med anfall? Kurset gir informasjon og praktiske råd deg som har anfall eller kjenner noen som har det.

Epilepsimedisiner

Kurset gir informasjon og praktiske råd om epilepsimedisiner til deg som bruker eller kjenner noen som bruker epilepsimedisiner.

Epilepsi og fysisk aktivitet

Kurset handler om hvordan du som har epilepsi kan være i fysisk aktivitet.

Flere e-læringer kommer høsten 2018

  • Epilepsi, tjenester og ytelser, ferdig oktober
  • Epilepsimedisiner - engelsk versjon

E-læringskurs for helsepersonell

Kursene under er spesielt rettet mot helsepersonell og andre som arbeider med personer med epilepsi. Grunnkurset gir en innføring i hva epilepsi er, håndtering av ulike typer anfall og hvordan man følger opp medikamentell og ikke medikamentell behandling. Det andre kurset handler om spesielle utfordringer når man har både epilepsi og utviklingshemning. Tidsbruk: fra to til tre timer. Kursene har en lisens fordi du får et formelt kursbevis etter gjennomført kurs.

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.