Skal du være pasient hos oss er det viktig at du leser godt gjennom den informasjonen du har mottatt enten digitalt, i posten eller da du var på poliklinikken. Er det noe du synes er vanskelig å forstå er det viktig at du tar kontakt
med oss slik at vi kan gi deg den hjelpen du trenger.
Hjelpemidler
Dersom du eller den du skal følge til behandling er avhengig av hjelpemidler, enten rullestol, krykker, skinner eller annet, er det viktig at du tar dette med til sykehuset om du skal ha en operasjon.
Dersom du skal ha en operasjon som vil gjøre at du har midlertidig behov for krykker eller rullestol må du også sørge for at du har dette klart til innleggelse.
Vi har ikke slikt utstyr til utlån eller salg. Hjelpemidler kan lånes på lokalt hjelpemiddellager der du bor. Du kan også kjøpe krykker på apoteket.
Videokonsultasjoner
Dersom du blir syk og er forhindret til å komme til poliklinisk kontroll hos oss, kan vi tilby videokonsultasjon.
Seksjonen har sekretærtjeneste lokalisert på Rikshospitalet.
Våre fagområder
Våre fagområder er utredning og/eller rehabilitering knyttet til:
Hånd og mikrokirurgi
Skader du deg, eller har en medfødt skade eller lidelse i hånden, håndleddet, albue eller skulder vil du få behandling hos oss. Det vil i hovedsak være etter operasjon at du vil komme i kontakt med fysioterapeuten, og i en del tilfeller også ergoterapeut her. Vi tar imot både voksne og barn, og har nasjonalt ansvar for enkelte typer skader og lidelser.
Les mer om de ulike behandlingsalternativene nederst på denne siden.
Deformitets- og forlengelseskirurgi
Dersom du er født med et ben som er litt kortere enn det andre, eller har skadet deg slik at benet har sluttet å vokse eller har vokst skjevt, vil du få behandling av oss. Etter at legene har operert deg vil fysioterapeuten tas seg av opptreningen mens du er på sykehuset, og holde kontakten med den fysioterapeuten som skal overta dette når du reiser hjem.
Les mer om de ulike behandlingsalternativene nederst på denne siden.
Barneortopedi
Barneortopedi omfatter flere lidelser i muskel- og skjellettapparatet hos barn.
Ved Rikshospitalet behandles flere sjeldne og mindre tilstander som du kan lese mer om ved å følge linken under
Fysioterapeutene som tar seg av utredning- og behandling før og etter operasjon, har flere spesialutdanning i barnefysioterapi og/eller ortopedi. Vi er vant med å samarbeide med de fysioterapeuter som barnet ditt møter der hvor dere bor.
Les mer om de ulike behandlingsalternativene nederst på denne siden.
Skoliose/skjev rygg hos barn
Dersom barnet ditt har diagnosen skjev rygg, eller scoliose vil tilbudet fra Rikshospitalet være behandling med korsett eller operasjon. Graden av skjevhet og hvor raskt den utvikler seg vil bestemme hva legen velger av behandling. Uansett vil fysioterapeuten være en del av teamet i behandlingen.
Les mer om de ulike behandlingsalternativene nederst på denne siden.
Les mer om skoliose på helsenorge.no
Du kan også se fagprosedyren som fysioterapeutene forholder seg til
Enhet for ergoterapi
Enhetsleder: Silvia Hansbø
silhanse@ous-hf.no
Enhet for fysioterapi
Seksjons- og enhetsleder:
Tone Sellevold Soltvedttlf: 23071723mob: 95758705
Utdanning og undervisning
Oslo universitetssykehus har et opplæringsansvar for fysio- og ergoterapeuter som er under utdanning. Det betyr at du som pasient hos oss kan bli forespurt om å stille opp ved studentundervisning, eller få behandling av terapeuter som er under utdanning.
Forskning og fagutvikling