Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Behandling

Mollusker

Mollusker er en smittsom men ufarlig hudinfeksjon, hvor 2- 5 millimeter store utvekster vokser fram i hudens ytterste lag (hornlaget). Infeksjonen skyldes Molluscum Contagiosum Virus (MCV) som er i Poxvirus-familien. Det tar vanligvis fra to til åtte uker fra man blir smittet til molluskene dukker opp.

Mollusker er en smittsom, men ufarlig hudinfeksjon som skyldes et virus. Molluskene forsvinner som oftest av seg selv uten behandling.

Les mer på helsenorge.no

Molluskene er små, rosa til hudfargede, glatte, kuleformede forandringer med en liten sentral nedsenking. Ofte inneholder de en osteaktig masse.

Tilstanden finnes særlig hos barn, og forandringen sitter typisk på overkroppen og armenes innside. Hos voksne, hvor tilstanden kan smitte ved seksuell kontakt, finner man molluskene oftest på kjønnsorganet, på lårene eller på nedre del av magen.

Molluskene kan klø, og eksem kan oppstå rundt molluskene som resultat av kløe. Kloring kan medføre at det oppstår bakterieinfeksjon i huden.

Viruset smitter gjennom hudkontakt, men smittefaren er relativt liten ved vanlig samvær. Viruset kan også overføres via håndklær og klær. Utslettet kan spres lokalt på kroppen via kloring og barbering.

Før

Forandringene har et karakteristisk utseende og diagnosen er derfor nesten alltid enkel å stille. Molluskene er ofte lett gjenkjennelige, men kan forveksles med kjønnsvorter (kondylomer).

 

Under

Molluskene forsvinner oftest av seg selv og behandling er vanligvis unødvendig. Dersom molluskene oppleves plagsomme eller om en ønsker behandling grunnet smittefare, finnes forskjellige alternativer. 

Ved synlige mollusker anbefales det å ikke barbere, klø eller klore på området. En bør vaske hendene etter berøring og bruke eget håndkle for å unngå smitte.

Mollusker kan fjernes kirurgisk ved at de skrapes bort med en skarp skje, eller ved at vi pirker ut innholdet med en sprøytespiss. Dette kan gi en viss fare for arrdannelse. Frysebehandling med flytende nitrogen (Cryo) er også ofte effektivt. For øvrig kan noen legemidler som brukes i behandling av vorter også virke på mollusker.

Etter

Hos de fleste forsvinner molluskene av seg selv i løpet av 6 - 9 måneder, men hos noen kan det ta opptil 2 - 3 år. Spesielt hos personer med atopisk eksem eller nedsatt immunforsvar kan infeksjonen vare lenger og utslettet bli mer utbredt.

Kontakt

Trondheimsveien 2 – Olafiaklinikken Olafiaklinikken

Kontakt Olafiaklinikken

Oppmøtested

Det står "Olafiaklinikken" på ringeklokken hvis døra er låst. Du kan ikke sende e-post til Olafiaklinikken på grunn av informasjonssikkerhet. 

Adresse

Trondheimsveien 2
Bygg N
0560 Oslo
Åpningstider
  • I dag 11:00 - 17:00
  • Mandag 11:00 - 17:00
  • Tirsdag 07:45 - 10:30
  • Onsdag 07:45 - 10:30
  • Torsdag 07:45 - 10:30
  • Fredag 07:45 - 10:30
  • Lørdag STENGT
  • Søndag STENGT
Foto av fasaden

Trondheimsveien 2 – Olafiaklinikken

Trondheimsveien 2

0560 Oslo

Praktisk informasjon

Test og behandling av klamydia, gonoré, syfilis, HIV og hepatitt er gratis på Olafiaklinikken.

For andre kjønnssykdommer, eller hvis du besøker oss av andre årsaker, betaler du en egenandel på 375 kroner.

Olafiaklinikken er i Trondheimsveien 2, i Schouskvartalet nederst på Grünerløkka. Trikk og buss finner du enten ved å søke i Google Maps eller på nettsidene ruter.no.

Nærmeste holdeplasser

  • Trikk 17 stopper i Heimdalsgata rett ved. Trikk 11,12 og 18 stopper ved holdeplasssene Nybrua og Schous plass, 100-200 meter unna.
  • Buss 30 stopper ved Herslebs gate (ca. 100 meter unna).

Vi anbefaler kollektivtransport. Det kan bli dyrt å parkere bil hvis du må vente en stund.

​​Det er gateparkering mot betaling rundt Olafiaklinikken og i Schouskvartalet.

Parkeringshus i nærheten:

  • Schouskvartalet P-hus
  • Christian Krohgskvartalet P-hus
  • Anker Garasje

Vær oppmerksom på åpningstidene i parkeringshusene.