We recommend that you upgrade to the latest version of your browser.

Hvordan gi Buccolam?

Her kan du lære hvordan du gir Buccolam for å stoppe lange eller gjentagende epileptiske anfall.

Buccolam.

​Er du usikker på hvordan du skal takle et krampeanfall med bevissthetstap, tilstivning og rykninger (GTK anfall)? Og hvordan du skal gi den anfallsstoppende medisinen Buccolam?  Da er dette e-læringskurset og filmen nyttig for deg.

Målgruppen er alle som har ansvar for å gi anfallsstoppende medisin: ansatte i barnehage, skole, PPT, boliger, avlastning, pleie- og omsorgstjenesten, helsetjenesten forøvrig og pårørende.

Kurset er gratis og ligger på Sjelden.no - læringsportalen for fagpersoner og tjenesteytere som har behov for kunnskap om sjeldne diagnoser.

E-læring​

E-læringskurset og filmen er laget av Nasjonalt kompetansesenter for sjeldne epilepsirelaterte diagnoser. 

Kontakt oss​​​

Har du behov for ytterligere opplysninger, eller spørsmål om bruk av filmen, ta kontakt med oss på e-post OUSHFDLKompetansesenterNKSE@ous-hf.no eller telefon 67 50 11 95.

Viktig in​formasjon fra produsenten av BUCCOLAM (januar 2018)

Den gjennomsiktige sprøytehetten på BUCCOLAM ferdigfylte sprøyter kan i noen tilfeller bli sittende igjen på tuppen av sprøyten etter at den røde sikkerhetshetten er tatt av. Pasienten kan få hetten i munnen, og det kan medføre kvelningsfare eller at barnet svelger den. Hvis den gjennomsiktige sprøytehetten fortsatt sitter på tuppen av sprøten, må den fjernes manuelt før legemidlet gis.

 

Last updated 1/23/2024