Hvordan gi Buccolam?
Her kan du lære hvordan du gir Buccolam for å stoppe lange eller gjentagende epileptiske anfall.
Er du usikker på hvordan du skal takle et krampeanfall med bevissthetstap, tilstivning og rykninger (GTK anfall)? Og hvordan du skal gi den anfallsstoppende medisinen Buccolam? Da er dette e-læringskurset og filmen nyttig for deg.
Målgruppen er alle som har ansvar for å gi anfallsstoppende medisin: ansatte i barnehage, skole, PPT, boliger, avlastning, pleie- og omsorgstjenesten, helsetjenesten forøvrig og pårørende.
Kurset er gratis og ligger på Sjelden.no - læringsportalen for fagpersoner og tjenesteytere som har behov for kunnskap om sjeldne diagnoser.
E-læring
- Hvordan gi Buccolam – e-læringskurs (sjelden.no).
- En film som viser hva du skal gjøre ved et GTK-anfall inngår i e-læringskurset. Filmen kan også ses separat (sjelden.no).
E-læringskurset og filmen er laget av Nasjonalt kompetansesenter for sjeldne epilepsirelaterte diagnoser.
Kontakt oss
Har du behov for ytterligere opplysninger, eller spørsmål om bruk av filmen, ta kontakt med oss på e-post OUSHFDLKompetansesenterNKSE@ous-hf.no eller telefon 67 50 11 95.
Viktig informasjon fra produsenten av BUCCOLAM (januar 2018)
Den gjennomsiktige sprøytehetten på BUCCOLAM ferdigfylte sprøyter kan i noen tilfeller bli sittende igjen på tuppen av sprøyten etter at den røde sikkerhetshetten er tatt av. Pasienten kan få hetten i munnen, og det kan medføre kvelningsfare eller at barnet svelger den. Hvis den gjennomsiktige sprøytehetten fortsatt sitter på tuppen av sprøten, må den fjernes manuelt før legemidlet gis.