Foreldres opplevelse av å blokke endetarmen til barnet sitt
Formålet med studien er å hente inn informasjon om foreldres opplevelse av å blokke endetarmen til barnet sitt.
Om studien
Hos noen barn med medfødte endetarmsmisdannelser er det nødvendig å utvide / blokke endetarmen til barnet i en liten periode. Det er vanlig at foreldrene gjør dette hjemme. Formålet med studien er å hente inn informasjon om foreldrenes opplevelser av denne praksisen, og om de har forslag til endringer som kan bedre praksis for både foreldre og barn.
Les mer om studien
Prosjektside i Cristin (Current research information system in Norway)Informasjon om deltakelse
Studien er åpen for rekruttering fra 6/1/2020 fram til 6/5/2029
Hvem kan delta?
Foreldre til barn med en endetarmsmisdannelse som har trengt blokking av endetarmen for en periode, kan kontakte overlege/professor Kristin Bjørnland for mer informasjon. Kristin Bjørnland arbeider på Oslo Universitetssykehus og kan kontaktes per mail kbjornla@ous-hf.no, eventuelt mobil 924 56 120.
Hva innebærer studien?
Studien består i at du/dere svarer på et kort spørreskjema om hvordan du/dere har opplevd å blokke endetarmen til barnet. Alle foreldre til barn med endetarmsmisdannelse som blokker eller har blokket barnet sitt blir spurt om å være med i studien. Begge foreldrene blir spurt om å delta når de er på vanlig kontroll med sine barn på sykehuset. Uavhengig om du selv har blokket eller ikke, er vi interessert i dine opplevelser av blokking. Noen foreldre blir også invitert til å delta i samtalegrupper hvor flere foreldre diskuterer sine opplevelser rundt det å blokke endetarmen på barnet sitt.
Du/dere får dekket reise til vanlige kontroller etter gjeldende satser, men du får ingen kompensasjon utover dette.