Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.
Foto av en mannlig ansatt som går i en glassgang

Fag og forskning

– i samarbeid med Universitetet i Oslo, OsloMet – storbyuniversitetet, høgskolesektoren og andre nasjonale og internasjonale samarbeidspartnere.

Alle behandlinger og undersøkelser A–Å
  • Forskning og utdanning

    Oslo universitetssykehus står for en stor del av medisinsk forskning og utdanning av helsepersonell i Norge.

Delta i kliniske studier

Kliniske studier, eller utprøvende behandling, er forskning på effekten av nye legemidler eller nye behandlingsmetoder, og på om bivirkningene er akseptable. Her finner du studier ved sykehusene i Norge.
Kliniske studier
Foto av en mannlig ansatt som går i en glassgang

Kurs og kompetanseutvikling for helsepersonell

  • E-læringskurs om narkolepsi for arbeidsgivere
    Dette e-læringskurset gir informasjon, råd og veiledning til arbeidsgivere som har eller skal ansette en arbeidstaker med narkolepsi. E-læringskurset tar ca. 15 minutter.
    E-læringskurs om narkolepsi for arbeidsgivere
    Alltid tilgjengelig
  • Digitale fagmøter på RASP
    Regional seksjon for spiseforstyrrelser (RASP) inviterer med dette til månedlige digitale fagmøter for spesialisthelsetjenesten i hele Helse Sør-Øst. På møtene vil det bli tatt opp viktige temaer innen fagfeltet spiseforstyrrelser. Neste digitale fagmøte er 03.april 2025 - vårens videre datoer også står i utlysningen.
    Digitale fagmøter på RASP
    Alltid tilgjengelig
  • E-læringskurs om cystisk fibrose i barnehagen
    Dette kurset handler om hvordan du kan tilrettelegge for barn med cystisk fibrose i barnehagen. Du vil lære om barnets behov for omsorg, behandling og om bruk av legemidler. Dette i tillegg til praktiske tiltak for smittevern og renhold i barnehagen.
    E-læringskurs om cystisk fibrose i barnehagen
    Alltid tilgjengelig

Forskningsrapport i spesialisthelsetjenesten

  • 27. juni 2024
    Utfører komplekse hjerteinngrep med hjelp av hologrammer

    Ved PCI-senteret i Arendal blir en av de mest avanserte kateterbaserte hjerteprosedyrene utført mens veileder sitter på Rikshospitalet og overvåker det hele i tredimensjonal visning. - Mixed Reality-teknologi øker kvaliteten og fører til mer effektive prosedyrer, sier intervensjonskardiolog Slobodan Calic.

  • 6. juni 2024
    Kan hepatitt B behandles på landsbygda i Afrika?

    – Studiens mål har hele tiden vært å finne enklere metoder for diagnose og behandling av kronisk hepatitt B i ressursfattige områder, altså på landsbygda i Afrika. Det krever en helt ny tilnærming, forteller prosjektleder Asgeir Johannessen.

  • 31. mai 2024
    Den viktige samtalen

    Korleis veit me at alvorleg sjuke pasientar forstår behandlingsmoglegheitene som vert forklåra av lege? Og kan me sikra samval i slike avgjerdsprosessar? Det var utgangspunktet for denne implementeringsstudien frå Helse Bergen.

Sist oppdatert 30.08.2022