Skiløpere i skispor

Nasjonal kompetansetjeneste for utviklingshemning og psykisk helse

Nasjonal kompetansetjeneste for utviklingshemning og psykisk helse er etablert for å bygge opp og spre kunnskap og erfaring om utredning og behandling av mennesker med utviklingshemning/autisme og samtidig psykisk lidelse.

 

Nyheter fra kompetansetjenesten

 • Faksimile av NKUPs nyhetsbrev
  26.05.2020
  Les NKUPs nyhetsbrev mai 2020

  Nasjonal kompetansetjeneste for utviklingshemning og psykisk helse starter til høsten ukentlige webinarer, lær mer om symptomer på PSTD og oppdater deg på vektdynens status. Les månedens nyhetsbrev her.

 • Faksimile av bokforsiden
  22.05.2020
  Ny bok om psykisk lidelse hos voksne personer med utviklingshemming

  Den populære boken er nå revidert med oppdatert kunnskap og referanser. I tillegg er to helt nye kapitler lagt til.

 • Kvinne følger webinar på PC, har kaffekopp ved siden av seg
  19.05.2020
  NKUP med ukentlige webinarer

  Fra høsten 2020 kan du få faglig påfyll hver uke i regi av kompetansetjenesten.

 • Faksimile av NKUPs nyhetsbrev
  14.05.2020
  Les NKUPs nyhetsbrev

  Koronaepidemien fører til en vanskelig hverdag for mange, FN frykter brudd på menneskerettigheter for personer med utviklingshemming og en ny håndbok i miljøterapi er i salg. Les månedens nyhetsbrev her.

 • 02.04.2020
  Frykter brudd på rettigheter for personer med autisme

  FN er redd for at koronaepidemien fører til et alvorlig tilbakeslag for det gode arbeidet som er gjort for å sikre rettighetene til personer med autisme.

 • 24.03.2020
  Nettressurser om korona

  For personer med utviklingshemming og psykisk lidelse kan det være vanskelig å forstå det som skjer i samfunnet vårt. NKUP har her samlet en rekke nettressurser som kan gi tips i en annerledes hverdag.

 • Ny bok om miljøterapi utgitt på Fagbokforlaget
  11.03.2020
  Ny håndbok i miljøterapi

  Miljøterapi som behandlingsform har eksistert i mer enn 100 år. Likevel er dette et fag det kan være vanskelig å fange essensen i. I boken får en oppdatert kunnskap og konkrete metoder for hvordan arbeidet kan utføres.

 • foto av Terje Nærland
  13.02.2020
  Nytt forskningssenter: K.G. Jebsen-senter for utviklingsforstyrrelser

  Stiftelsen K.G. Jebsen bevilger 22.5 millioner til en storsatsning på autismeforskning. Universitetet i Oslo og Oslo universitetssykehus følger opp med betydelige midler til det nye senteret.

 • Ellen K. Munkhaugen sitter i autisme- og Touretteutvalget
  06.02.2020
  NOU om autisme og Tourette overlevert

  Autisme- og Touretteutvalget la 6. februar frem sin utredning om tjenester til personer med autismespekterforstyrrelser og til personer med Tourettes syndrom.

 • 12.12.2019
  Vanskelig å oppdage traumer

  Reaksjoner på traumer og overgrep kan være vanskelige å oppdage og kjenne igjen hos personer som har både autisme og utviklingshemming.

 • Jonas Fjeld, Ben Basgård og Hans Cato Kristiansen underholdt
  11.11.2019
  Åpning av NKUP

  Dyktige fagpersoner fortalte om veien frem til etableringen og paneldebattanter bidro med erfaringer fra hele landet. Det hele ble toppet med sang av Jonas Fjeld!

Arrangementer

 • Onsdag 02.12.
  NKUP-seminaret 2020

  Seminaret ble utsatt på grunn av koronasituasjonen men, vi har nå funnet en ny dato og gjennomfører det digitalt 2. desember. Årets tema er miljøterapi for personer med utviklingshemning/ autismespekterforstyrrelser og psykisk lidelse. Påmelding kommer!

 • Tirsdag 01.09.
  Ukentlige webinarer om utviklingshemming og psykisk helse

  Fra 1. september arrangerer Nasjonal kompetansetjeneste for utviklingshemning og psykisk helse ukentlige webinarer. Tilbudet er gratis og åpent for alle.

Artikler

Fant du det du lette etter?