Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Ny kvinnehelsestrategi

- Vi er glade for at det faktisk skjer noe etter rapporten fra Kvinnehelseutvalget, og vi er spesielt glade for de ekstra midlene til senterets forskning på innvandrerkvinner, sier leder Siri Vangen ved Nasjonalt senter for kvinnehelseforskning.

Publisert 03.10.2024
En person i svart dress
- Vi gleder oss til å ta fatt på arbeidet med en kvinnehelseportal, sier leder Siri Vangen ved Nasjonalt senter for kvinnehelseforskning.

- Det er konkrete tiltak og penger i kvinnehelsestrategien, og det er bra. Men vi ser fremdeles et behov for å øke den generelle bevilgningen til forskningssenteret, for å kunne forske mer, undervise mer og formidle mer om kvinners helse hele livet, sier Vangen.

I dag, torsdag 3. oktober, la regjeringen fram en ny kvinnehelsestrategi. Nasjonalt senter for kvinnehelseforskning er nevnt flere steder i strategien, og får øremerkede midler til forskning på innvandrerkvinner, i tillegg til den årlige bevilgningen fra Helse- og omsorgsdepartementet. 

Ny kvinnehelseportal

Nasjonalt senter for kvinnehelseforskning får også ansvar for å etablere en kvinnehelseportal, der man skal finne trygg og forskningsbasert kunnskap om kvinners helse hele livet.  

- Vi gleder oss til å ta fatt på arbeidet med kvinnehelseportalen. Vi er veldig opptatt av å formidle vår og andres forskning og kunnskap på kvinners helse, og dette vil være en fin og trygg plattform for dette, sier Vangen. 

- Det er også veldig på tide at kjønnsperspektivet nå skal inn i alt. Det er viktig, for å sikre likeverdige helsetjenester og utjevne sosiale helseforskjeller, fortsetter hun. 

I strategien står det også at helsedata skal utnyttes bedre.

- Det er det fint at strategien nevner helt konkret. Det er viktig å kutte ned ventetiden på data til bruk i viktig forskning på kvinners helse. Slik det er nå, må mange vente i opptil to år. Det er for lenge, mener Vangen. 

Her kan du lese regjeringens kvinnehelsestrategi.