Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Fagkurs

ABC-2, DBC og PAC – Del 1 Innføring

Webinar med generell innføring i de spesialtilpassede kartleggingsinstrumentene Aberrant Behavior Checklist-2, Development Behavior Checklist og Psychopathology in Autism Checklist for identifisering/måling av psykiske problemer og atferd som utfordrer. Webinaret retter seg mot fagpersoner i HABU og HAVO i spesialisthelsetjenesten i Helse Sør-Øst.

22.
mai
2025
  1. 22. mai 2025, 12:00 - 15:00
Påmelding

Tid og sted

Når

  1. 22. mai 2025, 12:00 - 15:00

Type arrangement

Webinar

Påmelding

Frist for påmelding: 19. mai 2025
Lenke til påmelding

Undervisning og opplæring i psykiske helsemål utviklet for barn, unge og voksne med intellektuelle utviklingsvansker og autisme

Personer med intellektuelle utviklingsvansker og/eller autisme har økt risiko for å utvikle psykiske lidelser. Psykiske lidelser kan bli oversett hos målgruppene på grunn av diagnostisk overskygging eller fordi de kan komme til utrykk på atypiske måter, for eksempel som utfordrende atferd. Å fange opp tegn til psykiske problemer er viktig for å kunne gi riktig hjelp. For å kunne avdekke psykiske lidelser bør kartleggingsverktøy som er utviklet for personer med intellektuelle utviklingsvansker og autisme benyttes. Verktøyene er også brukt for å måle effekt av behandling.

På webinaret gis det generell undervisning om de spesialtilpassede kartleggingsverktøyene Aberrant Behavior Checklist-2 (ABC-2), Development Behavior Checklist-P (DBC-P) og Psychopathology in Autism Checklist (PAC) for kartlegging/måling av psykiske vansker og atferd som utfordrer. Nyere forskningsfunn om bruken av målene presenteres.

Forelesere er:

  • Marianne Berg Halvorsen, P.hd., psykologspesialist, Universitetssykehuset Nord-Norge
  • Sissel Berge Helverschou, P.hd., psykologspesialist/professor, Oslo universitetssykehus, NevSom

Opplæringen er delt inn i to separate kursdager.

del 1 som avholdes som et webinar gis det en generell innføring i ABC-2, DBC-P og PAC.

Du får kunnskap om bakgrunn, formål, samt styrker og svakheter ved verktøyene og annen informasjon om de norske versjonene.

Dersom du ønsker mer spesifikk opplæring i bruken av kartleggingsverktøyene, slik at du kan administrere og bruke disse i klinikk, kan du delta på del 2, 4. desember 2025 kl. 12.00-15.00. Dette er en samling med fysisk oppmøte.

For å kunne delta på del 2 kreves

  • at du tidligere har deltatt på en generell innføring i verktøyene (22. mai eller i 2023)
  • at du har testet ut og brukt et eller flere av verktøyene på pasienter
  • at du har tilgang til et eller flere av verktøyene

Her kan du lese mer om arrangementet 4. desember og melde deg på.

Webinaret 22. mai og kursdagen 4. desember er gratis.

Kontakt