Tid og sted
Når
- 22. mai 2025, 12:00 - 15:00
Type arrangement
Påmelding
Undervisning og opplæring i psykiske helsemål utviklet for barn, unge og voksne med intellektuelle utviklingsvansker og autisme
Personer med intellektuelle utviklingsvansker og/eller autisme har økt risiko for å utvikle psykiske lidelser. Psykiske lidelser kan bli oversett hos målgruppene på grunn av diagnostisk overskygging eller fordi de kan komme til utrykk på atypiske måter, for eksempel som utfordrende atferd. Å fange opp tegn til psykiske problemer er viktig for å kunne gi riktig hjelp. For å kunne avdekke psykiske lidelser bør kartleggingsverktøy som er utviklet for personer med intellektuelle utviklingsvansker og autisme benyttes. Verktøyene er også brukt for å måle effekt av behandling.
På webinaret gis det generell undervisning om de spesialtilpassede kartleggingsverktøyene Aberrant Behavior Checklist-2 (ABC-2), Development Behavior Checklist-P (DBC-P) og Psychopathology in Autism Checklist (PAC) for kartlegging/måling av psykiske vansker og atferd som utfordrer. Nyere forskningsfunn om bruken av målene presenteres.
Forelesere er:
- Marianne Berg Halvorsen, P.hd., psykologspesialist, Universitetssykehuset Nord-Norge
- Sissel Berge Helverschou, P.hd., psykologspesialist/professor, Oslo universitetssykehus, NevSom
Opplæringen er delt inn i to separate kursdager.
På del 1 som avholdes som et webinar gis det en generell innføring i ABC-2, DBC-P og PAC.
Du får kunnskap om bakgrunn, formål, samt styrker og svakheter ved verktøyene og annen informasjon om de norske versjonene.
Dersom du ønsker mer spesifikk opplæring i bruken av kartleggingsverktøyene, slik at du kan administrere og bruke disse i klinikk, kan du delta på del 2, 4. desember 2025 kl. 12.00-15.00. Dette er en samling med fysisk oppmøte.
For å kunne delta på del 2 kreves
- at du tidligere har deltatt på en generell innføring i verktøyene (22. mai eller i 2023)
- at du har testet ut og brukt et eller flere av verktøyene på pasienter
- at du har tilgang til et eller flere av verktøyene
Her kan du lese mer om arrangementet 4. desember og melde deg på.
Webinaret 22. mai og kursdagen 4. desember er gratis.