Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Ansatte i ReKS

Fagpersonene i ReKS har bakgrunn fra ulike profesjoner, som anestesi, nevrologi, fysikalskmedisin, psykologi og sykepleie.

Blå himmel med blomst
Illustrasjonsfoto: MostPhotos
Vi svarer på mediehenvendelser, og foreleser på forespørsel ved relevante fagmøter og kongresser.

Tone Marte Ljoså
PhD, førsteamanuensis og sykepleier

En person med langt hår
Foto: Christopher Ekholdt, OUS ReKs

 

Tone Marte Ljoså er leder for Regional Kompetansetjeneste for Smerte, og leder for seksjonen Forskning, fag og utvikling ved Avdeling for smertebehandling, Oslo Universitetssykehus (OUS). Hun jobber som smertesykepleier i klinisk praksis med medikamentoppfølging av pasienter med langvarige smertetilstander, og er førsteamanuensis ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN) med fagansvar og undervisning for Tverrprofesjonell Videreutdanning i Smerte.

Av utdanning har Ljoså en master i smertebehandling (Bond University, Australia), doktorgrad innen temaet smerte og psoriasis (Universitet i Oslo), samt ulike kurs i utdanningsledelse, PhD veiledning og universitetspedagogikk.

Tidligere har Ljoså jobbet 10 år i deltid på akuttsmerteteamet (OUS). Hun har flere års erfaring med ledelse av masterprogram, utvikling av videre/masterutdanninger, samt undervisning og veiledning av studenter (USN). Innen forskning har hun erfaring med kvantitative og kvalitative studier innen smerte og hudsykdom, sårsmerte, opplevelse av urettferdighet, oversettelse og validering av spørreskjema, samt medikamentoppfølging.

tljosaa@ous-hf.no

Link til publikasjonsoversikt i Cristin

Lars-Petter Granan
PhD og fysikalsk medisiner, Avdelingsleder for Avdeling for smertebehandling

En mann med kort hår
Foto: Christopher Ekholdt, OUS, ReKs

Lars-Petter Granan er utdannet lege og PhD ved Universitetet i Oslo. Spesialistutdannelsen sin har han innenfor Fysikalsk medisin og rehabilitering. Han har jobbet med alt fra toppidrettsutøvere som tidligere landslagslege i alpint, til de vanligste folkesykdommene fra bevegelsesapparatet som rygg- og nakkeplager.

For tiden er det kliniske hovedfokuset på langvarige smerter hos barn og langvarige smerter fra muskelskjelettapparatet eller av ukjent årsak hos voksne.  


largra@ous-hf.no

Link til publikasjonsoversikt i Cristin

Audun Stubhaug

Audun Stubhaug
professor, anestesilege

astubhau@ous-hf.no

Link til publikasjonsoversikt i Cristin

Sara Magelssen Vambheim

Sara Magelssen Vambheim er utdannet MA og PhD i psykologi ved UiT Norges arktiske universitet. Hun er klinisk, eksperimentell og epidemiologisk smerteforsker. Ved OUS jobber hun med prosjekter som undersøker effekten av nevromodulering hos pasienter med langvarige smertetilstander, effekten av opioide- og ikke-opioide analgetika ved langvarig smerte, smerteregisterdata og langvarig bruk av opioider.

Vambheim har også en stilling som førsteamanuensis ved Tverrprofesjonell videreutdanning i smertebehandling ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Her har hun blant annet ansvar for undervisning i smerteepidemiologi, veiledning og sensur av eksamensbesvarelser og arbeidskrav.

Silje Endresen Reme
Professor og psykolog

En kvinne med blondt hår
Foto: Christopher Ekholdt, OUS ReKs

 

Silje Endresen Reme er utdannet psykolog og PhD ved Universitetet i Bergen. Hun har jobbet to år som postdoktor ved Harvard University, og tre år som Forskningsleder ved Uni Research Helse.

Hun jobber nå som professor i helsepsykologi ved Psykologisk Institutt, Universitetet i Oslo, og som psykologspesialist og forsker ved Avdeling for Smertebehandling, Oslo Universitetssykehus. 

Sentrale temaer i forskningen hennes inkluderer arbeidsrehabilitering av pasienter med langvarige smerter, forebygging av post-operative smerter, smertepsykologi og arbeid og psykisk helse. Reme underviser også et bredt spekter av studenter og helsepersonell innen helsepsykologiske temaer som arbeidshelse og rehabilitering, kroniske smerter og smertepsykologi, stress og mestring.

silrem@ous-hf.no

Link til publikasjonsoversikt i Cristin

Henrik Børsting Jacobsen

Henrik Børsting Jacobsen
PhD og psykolog

Henrik Børsting Jacobsen er klinisk psykolog ved Avdeling for smertebehandling ved Oslo universitetssykehus. Han er utdannet psykolog og PhD i atferdsmedisin, smerte og stress fra NTNU og er Førstelektor i Atferdsmedisin ved Universitetet i Oslo. Han har tidligere forsket på arbeidsrettet rehabilitering ved Hysnes Helsefort.

Børsting Jacobsen er forsker ved Nasjonal kompetansetjeneste for smerte og sammensatte lidelser og Nasjonal kompetansetjeneste for nevropatisk smerte. Han har utgitt en rekke fagartikler, bokkapitler og bøker om smertebehandling, og den siste i rekken er Gjengangerne: Stress, smerter og søvn utgitt av Arneberg Forlag (2017).

heboja@ous-hf.no

Link til publikasjonsoversikt i Cristin

Gunnvald Kvarstein

Gunnvald Kvarstein er utdannet lege og Dr med ved Universitetet i Oslo. Spesialistutdannelsen har han innenfor Anestesiologi. 

En mann med skjegg
Foto: Christopher Ekholdt, OUS ReKs

Han har arbeidet innen smertemedisin i en rekke år og er engasjert i undervisning både av studenter og innen det nordiske utdanningsprogram for avansert smertebehandling (SSAI). 

Han har  interesse innen intervensjonell smertebehandling og i feltet langvarig smerte og psykiske utfordringer. Kvarstein har også stilling som professor ved UiT Norges arktiske universitet. 

gkvarste@ous-hf.no

Link til publikasjonsoversikt i Cristin

En person med krøllete hår
Foto: Christopher Ekholdt, OUS ReKs

 

Nadine Farnes har en mastergrad i Nevrovitenskap fra Norges teknisk-naturvitenskapelige Universitet fra 2017. Hun fullfører sin PhD ved Universitetet i Oslo og Nasjonal Kompetansetjeneste for Nevropatiske Smerter (NaKoNev) der hun har sett på effekten av repetitiv transkraniell magnetisk stimulering (rTMS) hos nevropatiske smertepasienter ved bruk av randomiserte kontrollerte studier.

Hun jobber som forsker i REKS med prosjekter som omhandler rTMS-behandling, studier som bruker data fra OUS smerteregisteret og studier med single case eksperimentelt design.

En mann med skjegg
Foto: OUS, ReKs

Christopher Ekholdt

Christopher Ekholdt er utdannet sykepleier fra 1997, intensivsykepleier 2005, og har en mastergrad i Helsefagvitenskap (UiO) 2016. Mellom 2022 og 2028 er han 50% ansatt som PhD-stipendiat ved Akuttklinikkens Fag- og forskningsavdeling.

Klinisk jobber han med ryggmargsstimulering, og han er daglig leder for OUS smerteregister.

 

Link til publikasjonsoversikt i Cristin

Sist oppdatert 16.09.2024