Brightline-1-studien:
Målrettet behandling med cellegift mot dedifferensiert liposarkom
Dedifferensiert liposarkom er en sjelden krefttype utgående fra fettvev. Formålet med denne studien er å teste hvor effektiv og sikker behandling med medikamentet BI 907828 er sammenlignet med cellegiften doxorubicin.
Om studien
Dedifferensiert liposarkom er en sjelden krefttype utgående fra fettvev. Studien tester hvor effektiv og sikker behandling med medikamentet BI 907828 er sammenlignet med cellegiften doxorubicin. Doxorubicin er standardbehandlingen ved dedifferensiert liposarkom som ikke kan opereres. BI 907828 er en hemmer av MDM2, et molekyl som er viktig i utviklingen av dedifferensiert liposarkom. BI 907828 er under utvikling for behandling av flere ulike krefttyper. Medikamentet er ikke godkjent og bruken anses derfor som eksperimentell.
Multisenterstudie
Vitenskapelig tittel
Brightline-1: En fase II/III studie for å sammenligne effekt av BI 907828 med doxorubicin hos pasienter med dedifferensiert liposarkom
Les mer om studien
Prosjektside i Cristin (Current research information system in Norway)Informasjon om deltakelse
Rekrutteringen er avsluttet
Hvem kan delta?
Personer som kan delta i denne studien er voksne pasienter som er minst 18 år gamle, med dedifferensiert liposarkom der det er vurdert at svulsten ikke kan behandles ved hjelp av operasjon eller stråling.
For å kunne delta i studien må du blant annet ha en relativt god almenntilstand, normal nyre-, lever- og beinmargsfunksjon, samt være villig til å komme på regelmessige visitter ved sykehuset.
For mer informasjon om studiens inklusjons og eksklusjonskriterier, se clinicaltrials.gov.
Hva innebærer studien?
Hensikten med studien er å undersøke effekt og bivirkninger av medikamentet BI 907828.
I den første delen av studien (fase II) vil to av tre deltagere få BI 907828 og en av tre deltagere doxorubicin. I den andre delen av studien (fase III) vil halvparten av deltagerne motta BI 907828 og halvparten doxorubicin. Studien innebærer oppmøte og behandling ved sykehuset hver tredje uke.
Vær oppmerksom
Helsetilstanden kan forbedres, forverres, eller være som før når du deltar i studien. Det er ingen garanti for at du vil ha nytte av behandlingen, men din deltakelse i denne studien kan gi fordeler for fremtidige pasienter.
Relevant for
Kontaktinformasjon
Henvisning om mulig deltakelse i studien sendes til:
Oslo universitetssykehus HF
Kreftklinikken
Avdeling for kreftbehandling/Henvisning Radiumhospitalet
Postboks 4953 Nydalen
0424 Oslo
Dr. Kjetil Boye
22 93 40 00Ved spørsmål bes fastlege eller sykehuslege om å ta kontakt.
Samarbeidspartnere
Samarbeid med
- Universitetssykehuset Nord-Norge