Melflufen eller Pomalidomid sammen med Deksametason
Myelomatose er kreft i benmargens plasmaceller og er en krefttype som ikke er kurerbar men som kan behandles. Benmargskreft behandles i all hovedsak medikamentelt. Målet med behandlingen er å bedre pasientens livskvalitet og å forlenge overlevelsen.
Om studien
Studien ønsker å forbedre resultatene ved sykdommen. I studien sammenlignes Melflufen og Deksametason med Pomalidomid og Deksametason.
Melflufen virker ved å binde seg til og skade DNA-et (den genetiske koden) i kreftceller. Dette kan stoppe kreftceller fra å vokse og formere seg.
Legemiddelet Pomalidomid er et immunmodulerende medikament (IMiD) som fungerer på kroppens immunsystem (kroppens system for bekjempelse av infeksjoner og sykdommer) og reduserer dannelsen av blodkar som forsyner kreftcellene. Disse virkningene kan stoppe eller bremse veksten av myelomatose.
Pasienter med myelomatose som er over 18 år og som tidligere har mottatt to til fire myelomatosebehandlinger kan bli inkludert i studien. Tidligere behandlinger for sykdommen må omfatte en medikamentklasse kalt proteasomhemmere, som f.eks. Bortezomib (Velcade), Karfilzomib (Kyprolis) eller Iksazomib (Ninlaro), og den siste behandlingen må ha omfattet en IMiD kalt lenalidomid (Revlimid).
Lenker til relevant informasjon:
Les mer om studien
Prosjektside i Cristin (Current research information system in Norway)Informasjon om deltakelse
Rekrutteringen er avsluttet
Hvem kan delta?
Du som har myelomatose og er over 18 år og som tidligere har mottatt to til fire myelomatosebehandlinger kan bli inkludert i studien. Tidligere behandlinger for sykdommen må omfatte en medikamentklasse kalt proteasomhemmere, som f.eks. Bortezomib (Velcade), Karfilzomib (Kyprolis) eller Iksazomib (Ninlaro), og den siste behandlingen må ha omfattet en IMiD kalt lenalidomid (Revlimid).
Hva innebærer studien?
Studiedeltagerne blir inndelt i to behandlingsarmer gjennom loddtrekning (randomisering).
I studieperioden tar vi regelmessig blodprøver, urinprøver, røntgenundersøkelser, hjerteundersøkelser og benmargsprøver.