Meropenembehandling
Kan antibiotika gis fortere og oppnå like gode konsentrasjoner i blodet når vi gir det i flere korte infusjoner sammenlignet med 3 lange infusjoner per døgn?
Om studien
I denne studien vil vi sammenligne 2 måter å gi antibiotikumet meropenem på: 1 gram 6 ganger i døgnet gitt i 15 minutters infusjoner mot dagens anbefalte administrasjonsform 2 gram 3 ganger i døgnet gitt i 3 timers infusjoner. Hos intensivpasienter er det stort behov for å gi medikamenter og væsker intravenøst og dersom 6 raske infusjoner er like bra bedømt ved serumkonsentrasjon, vil det kun oppta en intravenøs inngang 1,5 timer i døgnet mot 9 timer i døgnet ved dagens doseringsmåte.
- Vi skal sammenligne serumkonsentrasjoner av meropenem når det gis på to forskjellige måter
- Kritisk syke pasienter på intensivavdelingen ved Oslo universitetssykehus (OUS), Rikshospitalet, med mistenkt infeksjon hvor behandling med antibiotikumet meropenem er indisert kan inkluderes i studien
Vitenskapelig tittel
Optimalisering av meropenem administrasjon hos intensiv pasienter - seks korte versus tre lange infusjoner daglig
Les mer om studien
Prosjektside i Cristin (Current research information system in Norway)Informasjon om deltakelse
Studien er åpen for rekruttering fra 01.11.2021 fram til 31.12.2024
Hvem kan delta?
Dette er en studie hvor kun pasienter som ligger på intensivavdelingen ved Oslo universitetssykehus (OUS), Rikshospitalet kan inkluderes. Man kan derfor ikke melde seg til deltagelse selv.
Hva innebærer studien?
Antibiotika – i dette tilfelle meropenem – er viktig behandling når vi mistenker alvorlig infeksjon. Ved bruk av meropenem er det vesentlig at vi får høy nok konsentrasjon av medikamentet i blodet så tidlig som mulig og at konsentrasjonen blir liggende høyt så lenge som mulig for å kunne ta livet av bakterier. Måten vi doserer antibiotika på, nyrefunksjonen og hvor mottakelig en bakterie er for nettopp dette medikamentet alle viktige faktorer for hvordan meropenem-konsentrasjonen i blodet blir og hvor høy den bør være.
Kontaktinformasjon
Seksjon for klinisk immunologi og infeksjonssykdommer, Oslo universitetssykehus (OUS), Rikshospitalet.