Behandlingen er en bestemt type hvite blodceller som er en del av kroppens eget forsvarssystem (immunsystem). Behandlingen involverer å hente ut de hvite blodcellene (T-celler) fra blodet, for deretter å endre deres egenskaper til å gjenkjenne mutert TGFβRII i kreftcellene, før de settes tilbake i kroppen slik at de kan angripe kreftceller med denne mutasjonen.
Hvis screeningundersøkelsene tilsier at du passer til å delta i studien, blir du innkalt til sykehuset for å avgi blod til å isolere T-celler for å produsere behandlingen. Denne prosessen kalles leukaferese. Blod hentes fra en blodåre (vene) på halsen ved hjelp av en spesiell venøs tilgang (”høstekateter”) og sendes gjennom en maskin som separerer og samler opp T-celler før blodet sirkulerer tilbake til pasienten igjen. Maskinen skiller ut og oppbevarer blodcellene som senere skal bli T-celleterapi i laboratoriet.
Du får behandling med T-celleterapi i form av intravenøs infusjon to ganger per uke i 6 uker. Siden behandlingen skal gis to ganger ukentlig, vil det være nødvendig at du er inneliggende på sykehuset fra dagen før første behandlingsdag og til dagen etter andre behandling per uke, det vil si omtrent 5 dager per uke.
I et halvt år etter avsluttet behandling følges du med månedlige besøk, deretter hver 3. måned i inntil 24 måneder fra oppstart av behandlingen, til sykdomsutvikling eller til oppstart med annen kreftbehandling.
Vær oppmerksom
Risikoer og komplikasjoner
Fordeler ulemper:
T-celleterapi håper en vil føre til redusert størrelse på svulsten(e), men man kan ikke forutsi dette og eventuelt hvem som har effekt av behandlingen og hvem som utvikler bivirkninger. Selv om pasienten ikke nødvendigvis vil få personlige fordeler fra å delta i denne studien, kan resultatene som utledes fra den hjelpe fremtidige pasienter med samme diagnose.
Informasjon om alvorlige og kjente bivirkninger:
- Allergiske reaksjoner; T-cellebehandlingen kan medføre en risiko for allergisk reaksjon. Dette kan bli karakterisert som feber, frysninger, rødhet, kløe, svakhet, hodepine, rygg- eller magesmerter, kvalme, oppkast, diaré, kortpustethet, lavt blodtrykk, endringer i puls og utslett. Blodtrykksfallet kan medføre bevissthetstap eller besvimelse.
- Cytokin release syndrom; Dette er en ukontrollert aktivering av immunsystemet som kan medføre influensa-liknende symptomer som går over av seg selv. Feber og frysninger forkommer. I sjeldne tilfeller vil det oppstå en situasjon som krever akuttmedisinsk behandling.