Alle som er aktuelle for en av delene i studien vil på forhånd gjennomføre en genetisk testing (blodprøve) av svulsten for å se om det er HRAS-mutasjon i den. Avhengig av status på denne prøven inkluderes du enten i observasjonsgruppen (SEQ-HN) eller behandlingsgruppen (AIM-HN).
Dersom du havner i observasjonsdelen av studien mottar du behandling som du vanligvis ville ha mottatt dersom du ikke deltok i studien. Vi henter imidlertid inn data om deg og din sykdom for å se hvordan de uten HRAS-mutasjon responderer på behandling.
Dersom du havner i observasjonsgruppen møter du til en visitt 16-24 uker etter inklusjon for å ta en blodprøve som sjekker mutasjonsstatus.
Dersom du havner i behandlingsgruppen vil du få det utprøvende medikamentet tipifarnib. For denne gruppen vil det gjennomføres videre undersøkelser for å avgjøre om du kan delta i studien. Dette innebærer blant annet fysiske undersøkelser, urin- og blodprøver, spyttprøve og MR. Dette vil gjentas regelmessig i løpet av studien for studiedeltakerne.
Dersom du kan delta i behandlingsdelen av studien blirdu fulgt godt opp av behandlende lege/sykepleier, med sykehusvisitter og prøvetakinger som utføres oftere enn ved vanlig behandlingsforløp. Du får også spørsmål om du vil avgi noen ekstra blodprøver eller svulstprøver for å bidra til forskning på virkning av studiemedisinen og annen fremtidig forskning.
Hvis du havner i behandlingsgruppen, vil du motta standardbehandling i opptil 2 år, og videre møte til oppfølgingskontroller hver 8.-12. uke etter behandlingsslutt.
Som deltaker i studien får du ingen kompensasjon for deltakelse, og du får heller ingen ekstra utgifter ved å delta.